Η διάψευση Αλιβιζάτου: Ένα μάθημα

10625088_617375811712150_3854593423603616350_n

Όταν δεν επιθυμείς να αναμειγνύεται το όνομά σου στην ατέρμονη, ανούσια και αποπροσανατολιστική προεδρολογία, να εμπλέκεται σε σενάρια που εκπορεύονται από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και να περιφέρεται ως φαβορί, “λαγός” ή να σέρνεται ως άδικη κατάρα σε δημοσιογραφικά γραφεία και πολιτικούς διαδρόμους, συντάσσεις μια κατηγορηματική, διάψευση και τοποθετείσαι ξεκάθαρα.

Το αυτό έπραξε άμεσα με την κάτωθι υποδειγματική επιστολή ο καθηγητής Αλιβιζάτος. Δεν πρόκειται μόνο για ένα μεγαλοπρεπές “άδειασμα” στο Σταύρο Θεοδωράκη, αλλά και σημαντική υπενθύμιση παιδαγωγικού χαρακτήρα σε έναν παλιό (του) φίλο – gagnant για το προεδρικό αξίωμα, ότι τα ήξεις-αφήξεις δημιουργούν μεν την ψευδαίσθηση της διατήρησης στο πολιτικό παιγνίδι, αλλά ουσιαστικά αφαιρούν τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας και πολιτικής γενναιότητας.

Κύριε διευθυντά

Στο προχθεσινό φύλλο της «Καθημερινής» (14.9.2014) δημοσιεύσατε συνέντευξη του Προέδρου του Ποταμιού κ. Σταύρου Θεοδωράκη με κεντρικό τίτλο «Προτείνω για Πρόεδρο τον Ν. Αλιβιζάτο». Θέλω να διευκρινίσω ότι, από την πλευρά του κ. Θεοδωράκη, δεν είχα γνώση της πολύ τιμητικής πρότασής του. Από την άλλη, δεν επιθυμώ να αναμειχθεί, με οποιοδήποτε τρόπο, το όνομά μου στη διεξαγόμενη συζήτηση για την προσεχή προεδρική εκλογή. Σε κάθε περίπτωση, η δουλειά μου στο Πανεπιστήμιο εξακολουθεί να μου δίνει μεγάλες ικανοποιήσεις.»

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a comment