Το αποκρουστικό χιούμορ του Δένδια

ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΔΕΝΔΙΑΣ Ν

10/6/2014: Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ο απερχόμενος υπουργός Δένδιας, γνωστός ως mr. Law and Order, ο άνθρωπος που έχει δηλώσει ότι οι εγκαταστάσεις ασύλου στην Ελλάδα αποτελούν πρότυπο, ο υπουργός κατά τη θητεία του οποίου εξαπολύθηκαν πογκρόμ στην Αθήνα κατά τοξικομανών με κατάληξη τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα, ο ακροδεξιών πεποιθήσεων πολιτικός, προϊστάμενος των σωμάτων ασφαλείας που λυμαίνονται από ψηφοφόρους και υποστηρικτές του ναζιστικού μορφώματος, έχει το θράσος να χασκογελάει αποκρουστικά και αφύσικα, παραλαμβάνοντας ως αποχαιρετιστήριο δώρο από την προϊσταμένη της Υπηρεσίας Ασύλου μια κάρτα αιτούντος ασύλου με τα στοιχεία και τη φωτογραφία του.

Ένα πολύ μαύρο και κακόγουστο αστείο. Μια πολύ μακάβρια αίσθηση χιούμορ, αν αναλογιστεί κανείς την ανθρωπιστική καταστροφή που συντελείται στα σύνορα της χώρας τα τελευταία χρόνια. Άνθρωποι αφήνουν τις πατρίδες τους και γίνονται έρμαια των δουλεμπόρων, ανατινάσσονται στα ναρκοπέδια του Έβρου, πνίγονται στο Αιγαίο, κακοποιούνται από συνοριοφύλακες και στιβάζονται σε απαράδεκτα στρατόπεδα κράτησης, προκειμένου να αποκτήσουν την κάρτα που ο Δένδιας κρατούσε σαδιστικά χθες στα χέρια του (και φυσικά ποτέ σχεδόν δεν την αποκτούν) περιγελώντας το κράτος δικαίου.

Φαίνεται ότι οι “ανθρωπιστές” της Υπηρεσίας Ασύλου εξετίμησαν τον ουμανιστικό λόγο του απερχόμενου Υπουργού:

«Ο μετανάστης της Σοβιετικής Ένωσης που πάει στη Σουηδία έχει ένα επίπεδο, εμείς αντιμετωπίζουμε μετανάστες από το Μπαγκλαντές το Αφγανιστάν με μια άλλη κουλτούρα από έναν άλλο κόσμο. Αυτή είναι η δική μας ατυχία.»

Τι υπάρχει πιο χαμηλά από τον απόπατο; Απορία…

446
*το πνιγμένο προσφυγόπουλο δεν θα γελάσει με το black humor του Δένδια και των φίλων του…

————————

βλ. επίσης έργα και ημέρες του Δένδια:

Η αθλιότητα ως εργαλείο προπαγάνδας

Η αθλιότητα ως εργαλείο προπαγάνδας

Η αξιοπρέπεια των αδύναμων

Η αξιοπρέπεια των αδύναμων

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a comment