Παίρνει πάνω της το προσφυγικό η Μέρκελ

0,,19081063_403,00

Η Μέρκελ σπάνια δίνει συνεντεύξεις. Χθες το βράδυ έδωσε τη δεύτερη συνέντευξη στο κρατικό ARD σε διάστημα μόλις 7 μηνών, για το προσφυγικό αυτή τη φορά. Κάθισα και την άκουσα προκειμένου να μάθω από πρώτο χέρι, ποια είναι πραγματικά η κατάσταση. Η καγκελάριος βάλλεται πανταχόθεν, η χώρα της έχει δεχθεί πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες, ενώ εξαπολύεται εναντίον της δριμεία κριτική ακόμα και από κύκλους της CDU, του κόμματός της. Παρόλα αυτά, μιλώντας -το τονίζω- σε εσωτερικό ακροατήριο, στους γερμανούς πολίτες είπε τα εξής (αναφορικά με τη χώρα μας):
α) δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της
β) δεν σώσαμε την Ελλάδα (πολλές φορές προσπαθώντας “η ίδια ολομόναχη”) πριν από λίγους μήνες για να την αφήσουμε να βουλιάξει τώρα
γ) οι εικόνες στα ελληνο-μακεδονικά σύνορα δεν μας επιτρέπουν να παραμένουμε αδρανείς
δ) ήξερα η Αυστρία θα προχωρούσε σε μονομερείς ενέργειες γι’ αυτό και πίεσα για σύνοδο κορυφής με την συμμετοχή της Τουρκίας την 7η Μαρτίου, ώστε να μην περιμένουμε μέχρι την τακτική, προγραμματισμένη σύνοδο στις 18 και να περιορίσουμε τις αρνητικές συνέπειες που θα προέκυπταν από το κλείσιμο των συνόρων. Στις 7 του μήνα θα κάναμε την πρώτη αξιολόγηση σχετικά με τη λειτουργία των hot spots, τη συμπεριφορά της Τουρκίας και την αποτελεσματικότητα της αποστολής του ΝΑΤΟ. Η Αυστρία ακύρωσε τις συμφωνίες και μας αφαίρεσε το χρόνο προχωρώντας σε μονομερείς ενέργειες. Οι μονομερείς ενέργειες δεν θα φέρουν αποτέλεσμα.
ε) Ακόμα κι αν δεν βρεθεί λύση στις 7, η επόμενη προσπάθεια θα είναι στις 18, θα προσπαθώ μέχρι να βρεθεί λύση. στ) Το προσφυγικό είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της θητείας μου ως καγκελάριος.

Εν ολίγοις, υπεραμύνθηκε των απόψεών της έναντι των φανατικών της γερμανικής ακρο-δεξιάς, λέγοντας πως θα κρατήσει τα σύνορα ανοιχτά, πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω, διότι είναι υπεύθυνη πολιτικός -πεπεισμένη για το τι πρέπει να γίνει- και πως έχει όραμα για την Ευρώπη.
Το ευτύχημα για την Ελλάδα είναι πως ανέφερε τουλάχιστον 4 φορές ότι δεν θα αφήσει (ή πως δεν πρέπει η ΕΕ να αφήσει) την Ελλάδα στα κρύα του λουτρού.

Συμπέρασμα: Πήγα και κοιμήθηκα ήσυχος. Ευτυχώς που υπάρχει η θεία Άγγελα και μας προσέχει από τους εξωτερικούς κινδύνους και τους εσωτερικούς αυτόχειρες. Υπομονή. Μέχρι τότε ας βοηθούμε εμείς τους πρόσφυγες, διότι κράτος και κυβερνητικός σχεδιασμός είναι ανύπαρκτα. Όσοι θέλουν να ανεβάζουν φωτογραφίες της Άγγελα Μέρκελ με στολή ναζί, μπορούν να συνεχίσουν το βιολάκι τους.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: