Μόνοι με τους θαλασσοπνιγμένους

Europe-migrant-Greece-media-009_m

Μη σας προκαλεί εντύπωση η σκληρή στάση της Κομισιόν*. Κινδυνεύουμε ρεαλιστικά να μείνουμε εκτός Σένγκεν μ’ αυτούς που μπλέξαμε. Δηλώσεις και λεονταρισμοί επικίνδυνων από το rogue state της Ευρώπης δεν ξεχνιούνται και όταν έρχεται η ώρα της αλήθειας, πληρώνονται στο ταμείο. Εμείς μένουμε μόνοι μας, γλείφουμε τις πληγές μας, καταγγέλλουμε τους ανάλγητους ισχυρούς, μυξοκλαίμε, στήνουμε πολιτοφυλακές.
Τι έλεγε πριν από ένα χρόνο ο Καμμένος στις 8 Μαρτίου; “Αν οι εταίροι-πιστωτές προσπαθήσουν να χτυπήσουν την Ελλάδα, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα αναστείλει τη συνθήκη «Δουβλίνο ΙΙ» και θα στείλει τους μετανάστες που βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος στο Βερολίνο”. Για να σε δω τώρα μεγάλε… Για να μη θυμηθούμε την κυρία Τασία για τους μετανάστες που λιάζονται κλπ.κλπ.

*η έκθεση της EC: http://www.skai.gr/files/1/maira/reportec.pdf

Η αντιμετώπιση, πιστεύω, πως θα ήταν διαφορετική, αν λάμβαναν υπόψη στις Βρυξέλλες πως ένα μικρό, περιφερειακό κράτος δεν μπορεί να σηκώσει μόνο του τέτοιο βάρος. Όταν όμως έχουν απέναντί τους…Καμμένους, Βαρουφάκηδες, Κοτζιάδες, Τσίπρες, Τασίες, Παππάδες κλπ…τους οποίους έχουν μάθει και γνωρίσει καλά επί ένα χρόνο, δεν μπορεί να περιμένουμε κάτι διαφορετικό. Και δεν είναι μόνο η συμπάθεια ή η αντιπάθεια προς τα μέλη αυτής της κυβέρνησης. Είναι και τα reports μιας σειράς διεθνών οργανισμών που μιλούν για αδιαφορία, ανοργανωσιά, ελλείψεις και σοβαρές καθυστερήσεις από την πλευρά των ελληνικών αρχών. Το χειρότερο είναι πως φαίνεται να αρέσει στην αυτοκτονική κυβέρνησή μας η ιδέα εξόδου από το Σένγκεν, καθώς θεωρούν πως αυτό θα λειτουργήσει ως αντικίνητρο για πρόσφυγες και μη (βλ. π.χ. Μαροκινούς που αντί να φύγουν προς Ισπανία που απέχει από τη χώρα τους 8 χλμ – ενδεικτικά η Αίγινα από τον Πειραιά απέχει 13 χλμ – μπουκάρουν στην Ευρώπη από το Αιγαίο διασχίζοντας ολόκληρη τη βόρεια Αφρική). Κι αυτό είναι ακόμα χειρότερο λάθος, διότι και απομονωμένη θα είναι η χώρα μας και τα κύματα μεταναστών δεν πρόκειται να σταματήσουν, καθώς όλοι γνωρίζουμε πως οι αποφασισμένοι πάντα κάνουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους, η δε αποπομπή από το Σένγκεν μερικούς μήνες μετά θα σταματήσει. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε buffer zone μεταναστών, σε αποθήκη ψυχών. Βούτυρο στο ψωμί των ακραίων. Έπονται: ξύλο, πολιτοφυλακές, ξενοφοβία κλπ κλπ. Θα παρακαλάμε δε για βοήθεια και δεν θα ασχολείται κανείς…ανθρωπιστική καταστροφή (που έλεγε και ο Τσίπρας χωρίς να ξέρει τι λέει, κάποτε) ante portas και η απάντηση θα είναι υποκρισία και “βγάλτε τα πέρα μόνοι σας”)…Το πρόβλημα είναι πως οι Ευρωπαίοι είναι τρία-τέσσερα χερσαία σύνορα μακριά, οχυρωμένοι πίσω από αλλεπάλληλα υψωμένους φράκτες. θα μας γράψουν στα τέτοια τους.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: