Σύντροφε, θυμήσου τον Λεωνίδα

78170-kke_eswterikou

Η ένταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια φέρει και τη σφραγίδα της ανανεωτικής αριστεράς. Στα δύσκολα χρόνια του ψυχρού πολέμου και των ιδεολογικών μπλοκ, ο Λεωνίδας Κύρκος ο ηγέτης του ΚΚΕ Εσωτερικού, στα τέλη του 1970 τόλμησε το ιστορικά αδιανόητο.
Στήριξε την επιλογή της ένταξης της χώρας στην ΕΟΚ. Η διορατικότητά του ενίσχυε τη διαδικασία εκδημοκρατισμού της χώρας. Ψήφισε «ναι επί της αρχής» στη Βουλή – «είναι η πρόκληση της Ιστορίας» είπε στην αγόρευσή του όταν επικυρωνόταν η ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ (28/8/1980) − γιατί «η ένταξη είναι μια επιχείρηση για τη διεύρυνση των δημοκρατικών κατακτήσεων των εργαζομένων, για μια εθνική ανάπτυξη δημοκρατικού χαρακτήρα, για την άσκηση μιας πολιτικής ανεξαρτησίας, ειρήνης και συνεργασίας, για να συμβάλλουμε στην ΕΟΚ των εργαζομένων, στη συσπείρωση όλων των δυνάμεων της εργασίας, της επιστήμης και της κουλτούρας».
Η μετεξέλιξη του ΚΚΕ Εσωτερικού σε Συνασπισμό και του Συνασπισμού σε ΣΥΡΙΖΑ παρέα με μαοϊκούς, αριστεριστές, πρώην πασόκους, πρώην σταλινικούς, δραχμολάγνους, εθνοψυχάκηδες και αντιευρωπαϊστές αλλοίωσε και κακοποίησε το κεκτημένο και τις παραδόσεις της ανανεωτικής αριστεράς.
Σήμερα, οι άνθρωποι που ακολουθούσαν τον Κύρκο, τον Ηλιού, τον Μιχάλη βρίσκονται στη ΔΗΜΑΡ, στο Ποτάμι, στα σπίτια τους, αλλά συσπειρώνονται γύρω από τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, γύρω από το ΝΑΙ στην Ευρώπη, στο κονό νόμισμα, στα κοινά οράματα, την ειρήνη, την ασφάλεια και την πολιτική ενοποίηση. Οι όποιες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ είναι μηδαμινές και ανίσχυρες.
Είναι ντροπή ειδικά αυτό το κόμμα, μαζί με τους ακροδεξιούς συμμάχους του, να μας βγάζει με τον πιο ατιμωτικό τρόπο από την Ευρώπη και να προσφέρει τόση μιζέρια και ανέχεια στους έλληνες πολίτες.

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: