Άκου, Τσίπρα!

10574283_425545277631312_3603286322149814468_n

Προς πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα:
Πρώτον, ακύρωσε το δημοψήφισμα – παρωδία.
Δεύτερον, παραδέξου σε διάγγελμα πως δεν υπολόγισες σωστά τις συνέπειες.
Τρίτον, φύγε απόψε και δες όσους πρέπει στις Βρυξέλλες και στις άλλες πρωτεύουσες, δέξου όποια συμφωνία σου προτείνουν, η οποία θα είναι απείρως επαχθέστερη πλέον. Έπαιξες και έχασες. Να αναλάβεις τώρα την ευθύνη. Χωρίς νέα συμφωνία-μνημόνιο, τράπεζες δεν ανοίγουν.
Τέταρτον, αν δεν το κάνεις, θα περιμένουν μέχρι να φας τα μούτρα σου, είτε μέσω δημοψηφίσματος, είτε μέσω στραγγαλισμού της οικονομίας, είτε μέσω ανθρωπιστικής κρίσης και αναταραχών. Δεν βιάζονται. Δεν αιφνιδιάστηκαν. Ήταν προετοιμασμένοι. Ο χρόνος είναι εναντίον μας. Και οι διεθνείς ισορροπίες. Πρέπει να κάνεις γρήγορα προτού ενεργοποιηθούν οι ρήτρες των χωρών που μας έχουν δανείσει. Τηρούν στάση αναμονής.
Πέμπτον, θεωρώ πλέον, μετά τα όσα συνέβησαν από τα ξημερώματα του Σαββάτου και μετά, ότι σε θεωρούν τελειωμένο και αναξιόπιστο. Θα ήθελαν να φύγεις. Και θα περιμένουν μέχρι να παραιτηθείς, να πάθεις ασφυξία, να στραφεί ο κόσμος εναντίον σου, να γίνουν εκλογές.
Το κλειδί είναι οι κλειστές τράπεζες και τα ελάχιστα αποθεματικά που απέμειναν. Τα άδεια ΑΤΜ έχουν μεγαλύτερο συμβολισμό και πρακτικό αντίκτυπο από τις κενές περιεχομένου εθνοπατριωτικές κορώνες και τα ψέματα με τα κοντά ποδάρια.
Σπεύσε ή παραιτήσου!

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: