Μοιραίοι και απερίσκεπτοι

735117_4150798816279_215602320_n

Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν, θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα εκτός Ευρώπης. Έχοντας αποτύχει σ’ όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης και διαπραγμάτευσης, μεταθέτουν το βάρος της ευθύνης στις πλάτες των πολιτών.
Παρά τη νωπή εντολή, καθώς έχουν περάσει μόλις πέντε μήνες από την εκλογική τους επικράτηση, είναι ολοφάνερο πως λόγω ανικανότητας και τυχοδιωκτισμού αδυνατούν να κυβερνήσουν. Το πρόβλημα της εσωκομματικής και ενδοκυβερνητικής κακοφωνίας ανάγεται σε πανεθνικό κι έτσι οδηγούν τους έλληνες σ’ έναν νέο εθνικό διχασμό με ένα εκβιαστικό δίλημμα, διακηρυγμένο με τον πιο άθλιο και δημαγωγικό τρόπο από τον Τσίπρα, ώστε να ανοίγει διάπλατα την πόρτα σε κάθε εαντιευρωπαϊκό, εθνικιστικό παροξυσμό.

Ξεχειλίζοντας από αμεριμνησία, συνιστά ξεκάθαρα στους πολίτες να συνταχθούν με το “όχι”, που (δεν χρειάζεται να το πούμε εμείς), εδώ που έφτασαν τα πράγματα ισοδυναμεί μ’ ένα “όχι” στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Όμως αν έχει μείνει ίχνος τσίπας στον Τσίπρα, οφείλει πριν από τη διενέργεια του δημοψηφίσματος να εξηγήσει το σχέδιό του για την επόμενη μέρα, για το πού θα πάει η Ελλάδα εκτός ευρώ και χωρίς συμμάχους. Με ψέματα κέρδισε τις εκλογές, ψέματα έλεγε επί πέντε μήνες εντός και εκτός Ελλάδας, με ψέματα μας μπλέκει σε ασύλληπτης επικινδυνότητας περιπέτειες.

Ένας δειλός αντιευρωπαϊστής πρωθυπουργός συμπεριφέρεται ως ταλιμπάν ζωσμένος με εκρηκτικά κρατώντας όμηρους 10 εκατομμύρια ανθρώπους. Χρειάζεται να αφοπλιστεί έγκαιρα, πριν από την έκρηξη.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: