Σωφρονίζοντας τον Αλέξη

imagesCAV0MZ1V

Η “μνημονιακή”, “φορομπηχτική”, “ανάλγητη” κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οδεύει σε συμφωνία με τους δανειστές. Μια συμφωνία που θα φορτώσει στις πλάτες του “λαού” υφεσιακά μέτρα οκτώ δισεκατομμυρίων ευρώ για τα δύο επόμενα έτη, εκ των οποίων το 93% αποτελεί φόρους. Για το ζήτημα του χρέους υπάρχει “δημιουργική ασάφεια”. Από την πλευρά των ισχυρών, αυτή τη φορά. Οι χαρακτηρισμοί γύρισαν μπούμπερανγκ.

Η πρώτη κίνηση που έγινε από το Μαξίμου μετά το Eurogroup της Δευτέρας 22/6 ήταν να κυκλοφορήσει ένα από τα αγαπημένα του non paper, σύμφωνα με το οποίο, first and foremost, επιχειρείται να αποσαφηνιστεί πως “η πρόταση που απεστάλη προς τους θεσμούς δεν συνάδει με το πρόγραμμα της κυβέρνησης, αλλά αποτελεί προϊόν σκληρής διαπραγμάτευσης”.

Με άλλα λόγια, μετά την υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΕΛ από κάθε κόκκινη γραμμή και πάσα απόχρωσή της, οι κυβερνώντες πάνε να σώσουν το τομάρι τους, γιατί μυρίζονται πολύ “ξύλο” από τους ψηφοφόρους τους. Έτσι είναι στη ζωή. Κάποια στιγμή ακολουθεί ο λογαριασμός για τα ψέματα, την κοροϊδία, την υποκρισία, τους ψευτοτσαμπουκάδες, τα “madamerkel” και τα goback”. Ο Τσίπρας και οι συν αυτώ θα πληρώσουν πολύ ακριβά το τέλος των ψευδαισθήσεων.

Όσον αφορά τη συμφωνία, ουδείς αμφισβητεί πως είναι εκ των ων ουκ άνευ για τη χώρα, καθώς την κρατάει έστω με δυσβάσταχτο κόστος στην Ευρώπη, η οποία αποτελεί με όλα της τα μειονεκτήματα το πρότυπό μας και όχι η Ελλαδα του κρατισμού, του Φωτόπουλου, της ΕΡΤ και των άγαμων θυγατέρων. (Αν αυτό με κανει σύμμαχο των δανειστών -όπως ειπώθηκε χθες από την ΕΡΤ- και προδότη, δεχομαι τον χαρακτηρισμό με υπερηφάνια. Είδα που μας οδήγησαν οι “πατριώτες” της δεξιάς και της αριστεράς σε κάθε έκφανση της δημόσιας ζωής και σε βάθος χρόνου). Όμως φαίνεται ότι δεν επιλύει το ζήτημα του χρέους και, πολύ φοβάμαι, πως ό,τι βιώσαμε τους προηγούμενους 5 μήνες του ΣΥΡΙΖΕΛ και τους τελευταίους της ΝΔ/ΠΑΣΟΚ από τις ευρωεκλογές και μετά, θα το ξαναβρούμε σύντομα μπροστά μας.
Θα είναι επομένως μια κακή συμφωνία, αναμενόμενο, καθώς τη λυπητερή θα την πληρώσουμε όλοι μας. Θα δίνει διέξοδο στις βραχυπρόθεσμες ανάγκες χρηματοδότησης της χώρας, και μόνο.
Εκτός κι αν ο Τσίπρας πάρει όσα λεφτά στο χέρι μπορεί, και αφήσει ανύλοποίητη τη διαφαινόμενη συμφωνία. Ικανό τον έχω, όσο κι αν του άσπρισε η τρίχα.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: