Μετά το Ευρώ τι, κύριε Τσίπρα; Και με ποιους;

tempx_floss_donau_g

Κέρδισαν τις εκλογές λέγοντας ψέματα και υποσχόμενοι τα πάντα στους πάντες. Οι πολίτες ήθελαν να φύγει από τη μέση ο Σαμαράς και “δοκίμασαν” ελαφρά τη καρδία ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήξεραν. Πιθανώς δεν είχαν άλλες επιλογές. Ωστόσο ευθύνονται για το σημερινό χάλι και την εξαϋλωση των θυσιών πέντε ετών των ιδίων. Ο Τσίπρας εκμεταλλευόμενος την κόπωση του κόσμου και την απέχθεια προς το Σαμαρά, έγινε πρωθυπουργός λαϊκίζοντας και δημαγωγώντας. Παριστάνοντας τον Α. Παπανδρέου. Μαζί του έφερε ακροδεξιούς, κλινικές περιπτώσεις ασύλου, ψεκασμένους, σοβιετολάγνους, ιδεολογικά ηττημένους, συμπλεγματικούς, την ψυχή του πιο σκοτεινού Πασόκ, νάρκισσους και ιδεοληπτικούς. Ο ίδιος, αφού επί πέντε χρόνια είχε τον καιρό να αναπτύξει ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, αλλά φυσικά ως πολιτικά τεμπέλης (και όχι μόνο) δεν το έπραξε εξαπατώντας τους ψηφοφόρους του, (οι οποίοι ουδέποτε του έδωσαν εντολή για ρήξη και έξοδο από το ευρώ), θεώρησε ότι και ως πρωθυπουργός, αρκούν για τη διακυβέρνηση της χώρας και την έξοδο από την κρίση οι τσαμπουκάδες, οι ποντικίσιοι βρυχηθμοί, οι μεγαλοστομίες και η καταπάτηση των κανόνων του διπλωματικού παιγνιδιού. Μέσα στη μέθη της επιτυχίας αναφώνησε πως θα αλλάξει η Ευρώπη. Μέσα από την αυτο-ηρωωοποίησή του προσπάθησε να εμφανιστεί ως ο Ρομπέν των Δασών του σάπιου ευρωπαϊκού κατεστημένου, που έχει λυσσάξει εναντίον του. Τα αποτελέσματα γνωστά. Ποιες συμμαχίες; Ποιοι φίλοι; Ποια αλλαγή; Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι.
Ως κακός μαθητής, χλεύαζε τους καθηγητές και τους συμμαθητές του, έκανε κοπάνες, παρουσίαζε λευκές κόλλες στα τεστ και απαιτούσε εικοσάρια και διαγραφή απουσιών, ενώ εν ώρα μαθήματος παρέμενε στις τουαλέτες-καπνιστήρια του σχολείου του χαριεντιζόμενος με την παρέα του. Ο Τσίπρας έμεινε μετεξεταστέος και ως πρωθυπουργός απέτυχε μέχρι στιγμή σε όλα τα επίπεδα. Η Ελλάδα είναι στο χείλος του γκρεμού. Τα οικονομικά μεγέθη είναι αξιοθρήνητα, οι καταθέσεις έχουν πετάξει από τις τράπεζες, η εμπιστοσύνη έχει χαθεί, οι άνθρωποι στα όρια της απόγνωσης, η κοινωνική ανασφάλεια στα ύψη, ο προγραμματισμός αδύνατος, η άμυνα, η ανάπτυξη, το μέλλον χαμένα στο διάστημα. Ένας πλήρως αποτυχημένος πρωθυπουργός, καθώς όλα τα παραπάνω δεν μπορεί να τα διασφαλίσει, να τα εγγυηθεί στους πολίτες της χώρας. Τον ψήφισαν απεγνωσμένοι άνθρωποι για να βελτιώσει τη ζωή τους μετά τους σαμαροβενιζέλους κι εκείνος επιδείνωσε δραματικά
κάθε πτυχή της ζωής τους.
Φτάσαμε στα τελεσίγραφα. Η ανησυχία ωθεί τον κόσμο στους δρόμους, μόλις πέντε μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων εκείνου που θα χόρευε πεντοζάλι τις αγορές. Οι σταλινικής κοπής κυβερνώντες χωρίς καμιά εντολή, και συνακόλουθα νομιμοποίηση, ζουν το μύθο της ανατροπής της “νεοφιλελεύθερης”, “ιμπεριαλιστικής”, “καπιταλιστικής” Ευρώπης. Τα λένε μεταξύ τους οι απίστευτοι Πετράκοι και Στράτα-Στρατούληδες και χαίρονται. Η περιστροφή της γης άλλαξε μετά το πόρισμα της επιτροπής της Ζωής Κω/λου, η οποία δυστυχώς δεν συνερχόταν στο Δαφνί, αλλά στη Βουλή. Νομίζουν ότι κάνουν αντίσταση. Εκβιάζουν και το λένε ανοιχτά. Σπάνε ταμπού και χλευάζουν. Προσβάλλουν και χαίρονται. Μας οδηγούν στην καταστροφή και σφυρίζουν αδιάφορα. Χωρίς συμμάχους. Χωρίς φίλους. Χωρίς αιτία για το δρόμο που έχουν πάρει και μαζί τους όλους μας.
Λίγες ώρες πριν την έκτακτη σύνοδο κορυφής για την Ελλάδα και με τις φήμες για capital control να οργιάζουν, είναι δεδομένο ότι δεν θέλουν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Έχουν παραλείψει όμως να μας πουν το πιο σημαντικό: Τι ακολουθεί; Ποιο το σχέδιο; Πότε θα συσκεφθούν, θα συγκαλέσουν καμιά επιτροπούλα να αποφασίσουν και να μας πουν κι εμάς; Κι αυτό ακριβώς θα πληρώσουν. Την προσβολή της εντολής των πολιτών. Την οικειοποιήση του όρου “λαός”, αυτής της αόριστης ανοησίας, που χρησιμοποιούν πάντα για να μεταθέσουν την ευθύνη και να παίξουν πιο εύκολα το ιδεολογικό παιγνιδάκι τους. Κι αν χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα την τελευταία στιγμή, αυτό δεν θα είναι επίτευγμα του Τσίπρα που χθες επέλεξε να κάνει τεμενάδες χωρίς ανταπόκριση στον παγκόσμιο αντιδημοκράτη Πούτιν, αλλά δώρο του Γιούνγκερ, όχι βέβαια από αγάπη και αλληλεγγύη, αλλά γιατί έτσι επιτάσσει και το συμφέρον της Ευρώπης. Η Ελλάδα να παραμείνει εντός της Ευρωζώνης.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: