Στρίβειν δι’ εκλογών;

10941914_702188076564256_7006064280035293145_n

Τα φιλικά προς το ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ, αλλά και πανικόβλητοι κυβερνητικοί, παντελώς αδαείς και αθλίως αρτηριοσκληρωτικοί βουλευτές, περιγράφουν μια μέρα μετά τη συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, ένα σκηνικό δευτέρας παρουσίας και καταστροφής. Αντιθέτως τα ξένα ειδησεογραφικά μεταδίδουν μια εικόνα προσεκτικής προόδου στις διαπραγματεύσεις και πολύ πιθανής τελικής συμφωνίας σε εύλογο διάστημα.

Στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της διαπραγμάτευσης, κάποιοι πάνε να τα τινάξουν όλα στον αέρα και ονειρεύονται Κούγκι αντάρτικα. Βρήκαν την ευκαιρία να σκορπίζουν πανικό φωνάζοντας “μολών λαβέ” (τι “μολών λαβέ” θα φωνάξεις ρε χρεοκοπημένε ζήτουλα;), να τρομοκρατούν τους πολίτες, να βγάζουν αντιευρωπαϊκή χολή και να σπέρνουν παρακμιακή μιζέρια, πολλή μιζέρια, το μόνο που έμεινε να παράγει η χώρα, να εξάγει, να καταναλώνει και να ανακυκλώνει.

Μια ταλαιπωρημένη χώρα πληρώνει τις εγκληματικά ψεύτικες υποσχέσεις ενός λαοπλάνου λαικιστή και την ανεπάρκεια σ’ όλες τις γραμμές των υπολοίπων. Τώρα που είδαν τα δύσκολα και πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι της χώρας πάνε να ξεφύγουν “ηρωικώς” δια των εκλογών. Σχεδόν χυδαίοι…ολίγιστοι…πολιτικά μιλώντας.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: