Κόκκινη Πλατεία Συντάγματος: Πώς θα γιορτάσουμε το 2017 την επέτειο της Οχτωβριανής Επανάστασης;

10502403_10152508405247902_4080235835096081413_n

Ξέρετε ότι σε δύο χρόνια κλείνουν 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση; Λέτε να κυβερνάει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα μας; Χλωμό. Πείτε όμως ότι έχουμε ακόμη ΣΥΡΙΖΕΛ στην κυβέρνηση της χώρας των αγανακτισμένων και των ψεκασμένων. Φανταστείτε το Λαφαζάνη, παντοδύναμο και συνεπή θιασώτη των “ρωσόδουλων” (που λέει και η αγαπημένη ΟΑΚΚΕ) να αναλαμβάνει μαζί με τα άλλα μπολσεβίκικα παιδιά της Αριστερής Πλατφόρμας τον εορτασμό της επετείου σε μια “σοσιαλιστική – ριζοσπαστική” Ελλάδα τύπου Μπέρια και Χότζα, απομονωμένη και αποκομμένη από τον έξω κόσμο, εκτός ευρώ, εκτός οικονομικών και πολιτικών συμμαχιών, εκτός πραγματικότητας.

Ευχόμαστε όλοι οι έλλογοι το παραπάνω να είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας παρά υπόθεση εργασίας, σε μια εποχή που κάθε Παρασκευή κάνουμε το σταυρό μας να είμαστε εντός Ευρωζώνης την επόμενη Δευτέρα. Γιατί όχι όμως; Με λίγη προσπάθεια μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πάντα είμαστε ικανοί για το χειρότερο. Πάντα ψηφίζουμε και διαλέγουμε το χειρότερο, το αυτοκαταστροφικότερο. Άλλωστε η ακατάσχετη μπουρδολογία και η ασχετοσύνη των διαρκώς αυτοαναιρούμενων κυβερνώντων μας επιτρέπει να αναμένουμε το χειρότερο.

Πώς θα γιόρταζαν λοιπόν ο Λαφαζάνης και οι ομογάλακτοί του την αγαπημένη τους επέτειο;

Αναπαριστώντας τα γεγονότα της 24ης Οκτωβρίου 1917; Μήπως; Ή σας βάζουμε ιδέες;

Το πρωί της 24ης Οκτωβρίου 2017, ας πούμε, απαγορεύεται η κυκλοφορία των αντιπολιτευόμενων εφημερίδων (και καναλιών), που ως τότε φυτοζωούσαν. Η καχυποψία, η ανασφάλεια και η ύφανση συνωμοσιολογικών σεναρίων βρίσκονται ανέκαθεν και σταθερά στον πυρήνα της εγχώριας αριστερής σκέψης και πράξης. Εμμονικά σταθερά. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά άλλωστε από τις δηλώσεις και τις διαρροές των κυβερνητικών. Φοβούνται ανατροπές, πλεκτάνες, ραδιουργίες, μηχανορραφίες, σαμποτάζ, κύκλους, συμφέροντα… Πάντα φταίνε οι άλλοι. Όλοι. Ακόμη και οι αόρατοι. Αυτο-ηρωωοποιούνται και στήνουν εμπόλεμα σκηνικά διχασμού. Βολικά και λαϊκίστικα. Προπάντων επικίνδυνα. Ιστορικά, η καχυποψία μεταφράζεται σε εκκαθαρίσεις (ακόμη και ενδοοικογενειακές), εξαφανίσεις, γκούλαγκ, εξουδετερώσεις και τρομοκρατία, πολλές φορές προληπτική. Η αριστερά στην πράξη και στη θεωρία των περισσότερων ουδέποτε είχε πασιφιστικές ή ουμανιστικές αρχές.

Κατά το μεσημέρι, οι αγαναχτισμένοι των πλατειών, μαζί με τους ασυνάρτητους Έλληνες του Καμμένου, τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και πιθανώς αλλοξοπιστήσαντες φίλους της Ζωής καταλαμβάνουν το κεντρικό τηλεγραφείο (τηλεπικοινωνίες), τις γέφυρες, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, τα λιμάνιαμ και την Τράπεζα (της Ελλάδας). Επειδή δεν έχουμε καταδρομικό “Αουρόρα” (Αυγή), καταλαμβάνουν όλα τα κρουαζιερόπλοια και τα τάνκερ των εφοπλιστάδων στον Πειραιά. Η Βουλή πολιορκείται, εκδιώκονται οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές.

Στις 25 Οκτωβρίου 2017 συνέρχεται η Κεντρική Επιτροπή και εκδίδει το διάταγμα “για την Ειρήνη και για τη Γη”: “Η ιδιοκτησία των γαιοκτημόνων στη γη καταργείται από τη στιγμή αυτή χωρίς καμία αποζημίωση”. Δημεύονται και οι τελευταίες περιουσίες πλουσίων. Σχηματίζεται νέο Συμβούλιο Επιτρόπων του Λαού, φυλακίζονται ή… όλα τα μέλη των μνημονιακών κυβερνήσεων και δημιουργείται έκτακτη επετειακή επιτροπή για την επιβολή της τάξης στα πρότυπα της Τσεκά (Γκεπεού). Εθνικοποιούνται οι μεταλλευτικές και μεταλλουργικές επιχειρήσεις και ιδρύεται κρατικό μονοπώλιο σταριού. Ο Καμμένος μαζί με έμπιστους του Λαφαζάνη (π.χ. Λεουτσάκο κ.ά) αναλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου ισχυρού στρατού για να αντιμετωπιστούν οι εξωτερικοί εχθροί (Γερμανία, ΕΕ, Αλβανία, Βουλγαρία, Μακεδονία, Τουρκία, Ισραήλ, ΗΠΑ, Συρία, Νήσοι Κιριμπάτι κλπ). Ισχυροποιείται η ΚΥΠ για να αντιμετωπίσει και να τσακίσει τυχόν αντεπαναστατικές ενέργειες.

Ο εορτασμός ολοκληρώνεται με μεγαλειώδη παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία Συντάγματος και ακολουθεί πολιτιστικό πρόγραμμα με τσάμικα, καλίνκες, μπαλαλάικες, γυμναστικές ασκήσεις και σκοποβολή.

Μένουν δύο χρόνια μέχρι τότε. Ουδείς γνωρίζει τα μελλούμενα. Οι αφύσικες καταστάσεις, τις οποίες είχε διακρίνει πολύ πριν από το ξέσπασμα της επανάστασης το ανήσυχο πνεύμα του Ντοστογιέφσκι, οδηγούν πάντα σε κάτι τρομερό. Πιθανώς και στην περίπτωσή μας. Οτιδήποτε καλό θα συμβεί πολλά χρόνια μετά και αφού έχουμε πέσει από το χείλος του γκρεμού που μας γοητεύει τόσο πολύ. Πιθανώς να βρεθούμε εκτός ευρώ. Πιθανώς να καρατομηθεί ο Τσίπρας από τους -ειδικούς σ’ αυτά εσωκομματικούς του αντιπάλους- και να έρθουν οι ούλτρα σκληροί με τα μουμιοποιημένα απωθημένα της οχτωβριανής τους νιότης. Τότε ίσως πληρώσουμε κυριολεκτικά πολύ πιο ακριβά, πολύ πιο δραματικά το τραύμα του κάθε Λαφαζάνη. Πιθανώς οι μισοί έλληνες να αναζητήσουν την τύχη τους στην ξενιτιά. Πιθανώς ο λαικισμός, η χειραγώγηση, τα ψέματα στα 2 εκατομμύρια που τους ψήφισαν και στα άλλα 9 που δεν τους ψήφισαν σύντομα να οδηγήσουν σε αμείλικτα αδιέξοδα και σε έκρυθμες καταστάσεις.

Οι εξαθλιωμένοι και οι πεινασμένοι που ανέμεναν ριζικές αλλαγές μετά τον Α’ παγκόσμιο ήταν η μαγιά της Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917. Ας προσέξει ο κάθε Λαφαζάνης πόσο ακόμη θα εξαθλιώσει τον “ελληνικό λαό” του. Γιατί τότε θα γνωρίσει, πιθανώς το 2017, μια επανάσταση από την ανάποδη…Επετειακή.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: