Από την κατάργηση του στρατιωτικού χαρακτήρα των παρελάσεων, στα τσάμικα του Καμμένου

525282_658321414183660_256546578_n

Από την κατάργηση των παρελάσεων ή έστω του μιλιταριστικού τους χαρακτήρα, ένα διαχρονικό και πάγιο αίτημα της αριστεράς, στο χαρτί του εθνοπατριωτισμού, τις χουντικής έμπνευσης φιέστες αγκαζέ με τον ακροδεξιό Καμμένο, και το απόλυτο κιτς. Πεντοζάλη στο εξωτερικό, τσάμικο στο εσωτερικό.

Παραθέτω όχι πολύ παλιές τοποθετήσεις κορυφαίων της ριζοσπαστικής αριστεράς και ερωτώ: Γιατί η ανακολουθία; Γιατί η μεταστροφή; Γιατί δεξιότεροι της δεξιάς;

——————

“Εμείς παραδοσιακά στις παρελάσεις δεν πηγαίνουμε.. Ο κόσμος μας δεν έχει αυτή την κουλτούρα. Ίσως κακώς, αλλά δεν την έχει”.

(Αλέξης Τσίπρας, 18.3.2012, συνέντευξη στον Αυτιά, πηγή:http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=26428)

——————-
«Να καταργηθεί ο αναχρονιστικός θεσμός των παρελάσεων» αναφέρει χαρακτηριστικά μέσα από σχετική ανακοίνωσή της, συμπληρώνοντας:

«Για μια ακόμη χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες θα παρελάσουν για να γιορτάσει το «έθνος» και να επιβεβαιωθεί άλλη μια φορά ότι οι παρελάσεις το μόνο που δεν κάνουν είναι να καλλιεργούν την ιστορική μνήμη.

Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου δεν μπορεί παρά να είναι το διαχρονικό μήνυμα της αντίστασης και της ανυπακοής απέναντι σε όλους όσους μας κλέβουν το μέλλον.

Οι αγώνες του σήμερα, λοιπόν, και όχι οι στρατοκρατικές παρελάσεις είναι αυτοί που θα δικαιώσουν τις θυσίες όσων αγωνίστηκαν κατά τη διάρκεια της κατοχής για τη δικαιοσύνη και την κοινωνική απελευθέρωση».

(ΣΥΝ, 2011)

——————–

“Κατά της πραγματοποίησης παρελάσεων τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης.

Ο υπεύθυνος τομεάρχης Παιδείας του κόμματος δήλωσε ότι ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τις παρελάσεις.

Παλαιολιθικές με τον τρόπο που γίνονται, χαρακτήρισε τις παρελάσεις και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου. Στις παρελάσεις θα έπρεπε να παίρνουν μέρος «απλοί πολίτες και όχι άρματα μάχης» είπε”.

(2013, πηγή: Βήμα)

———————-

“Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει τις Εθνικές Επετείους και τις μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις επανέλαβε ο Νίκος Χουντής

Ο πρώην ευρωβουλευτής υποστήριξε στο Mega ότι θα τεθεί υπό συζήτηση η κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ανάμεσα στα άλλα που θα συζητηθούν είναι και αυτό. Γιατί όχι; Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος αυτών των παρελάσεων και η απόδοση τιμών», υποστήριξε”.

(2014, πηγή: ΜEGA)

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: