Η αλήθεια για τη δήλωση Σόιμπλε – δεν είπε ποτέ “ανόητα αφελής”.

CabaretBerlinDWB19191933

Θα αστειεύομασταν, αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο.

Αυτοί που έχουν λοιπόν στην κυβέρνησή τους τον Καμμένο, τον Κοτζιά, τον Ήσυχο, αυτοί που την τρομερή λέξη ‘ναζί’ την έχουν κάνει καραμέλα προσβάλλοντας λαούς και κυβερνήσεις (ενώ η Ζωίτσα ξεπλένει τους…”δικούς” μας ναζί), που χασκογελούν με την αναπηρία ενός ανθρώπου και τον εικονογραφούν σχετικώς στο έντυπο όργανό τους, την Αυγή, προχώρησαν, λέει, σε διάβημα προς το Βερολίνο, προκειμένου να εκφραστεί η έντονη αποδοκιμασία των δηλώσεων του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά του Γιάνη Βαρουφάκη.

Πολύ εύθικτους τους βλέπω. Πολύ ευαίσθητους…Σοβαρά: Κάθε μέρα οξύνεται η ελληνογερμανική σύγκρουση. Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να μετατρέψουν τη διαπραγμάτευση σε ελληνογερμανική διαφορά. Και πολλοί δυστυχώς τσιμπάνε. Κάθε μέρα υποδαυλίζουν οι εδώ φωστήρες τον φανατισμό αναζητώντας αφορμές. Το σημερινό μενού είχε διάβημα “καθώς εκτιμήθηκε ότι οι χαρακτηρισμοί του κ. Σόιμπλε για τον κ. Βαρουφάκη, ότι είναι «ανόητα αφελής», συνιστούν αντιδεοντολογική συμπεριφορά και η Αθήνα όφειλε να αντιδράσει”.

Για καθίστε λίγο ρε παλικάρια, γιατί το παρατραβήξατε με την παραπληροφόρηση και τον αποπροσανατολισμό. Γιατί μη μου πείτε ότι δεν βρέθηκε ένας γερμανομαθής στο ΥΠΕΞ, με πρώτον τον υπουργό κ. Κοτζιά, να ακούσει τις δηλώσεις, και να αποσαφηνίσει πως ο Σόιμπλε ποτέ δεν είπε “ανόητα αφελής”. Κακή μετάφραση από το MEGA, ακόμα πιο κακή παράσταση από τους κυβερνώντες.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας:

O Σόιμπλε στο 0’50” εμφανίζεται να διηγείται πως ο Βαρουφάκης του είπε “μη γελάτε”. Ο Σόιμπλε όμως απευθύνεται στους δημοσιογράφους και τους ζητάει να μη γελάνε, να μην αστειεύονται, πειράζοντάς τους (jetzt lachen Sie nicht so albern). Καμιά σχέση με το Βαρουφάκη.

Στο 0’53” φέρεται να χλευάζει τον Βαρουφάκη λέγοντας πως είναι “ανόητα αφελής”. Ο Σόιμπλε όμως λέει το εξής: Του είναι δύσκολο να πιστέψει πως ένας άνθρωπος με τόση αυτοπεποίθηση όπως ο Βαρουφάκης “…εμφανίζεται ξαφνικά αφελής σε θέματα επικοινωνίας. Του είπα, πώς δεν του το είχα”.
(gut also dass er plötzlich naiv in Sachen Kommunikation wäre, hab ich ihm gesagt, das ist mir ganz neu)

Πείτε μου τώρα: Καλός ο μηχανισμός προπαγάνδας; Χειραγώγηση και αποπροσανατολισμός του “λαού”; Πού είναι η δημοσιογραφική δεοντολογία; Γιατί επικίνδυνα παιχνιδάκια και διπλωματική ένταση; Γιατί διάβημα για κάτι ανύπαρκτο. Αιδώς!

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: