Στο μάτι και το Σένγκεν;

10711104_1476500512615029_6348987561713450156_n

Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, έχουμε κάθε τρεις και λίγο, τον κάθε καημένο να απειλεί, να εκβιάζει και να τρομοκρατεί με επίκεντρο το μεταναστευτικό. Ο ένας συναγωνίζεται τον άλλο σε ελαφρότητα, εκδικητικότητα και αντιευρωπαϊσμό, εκμεταλλευόμενος χωρίς ίχνος ανθρωπισμού ένα τόσο λεπτό κι ευαίσθητο θέμα που βρίσκεται στον πυρήνα της δικαιωματικής αριστεράς.

Ό,τι έλεγε πριν κάμποσα χρόνια ο Καρατζαφύρερ, τα λένε τώρα κάτι Πανούσηδες, Κοτζιάδες και Καμμένοι. Της αριστεράς και της προόδου, υποτίθεται (α, ρε Τασία και λοιποί δικαιωματικοί φίλοι, που μπλέξατε). Θα ανοίξουμε τα σύνορα, λένε, και θα σας τους στείλουμε πακέτο. Ισλαμιστές στο Βερολίνο. Δεν αποκλείεται να σας εσωκλείσουμε και το Τζιχάντι Τζο με την παρέα του. Διαφεύγει φυσικά από τους φλύαρους ψυχ(ρ)ο-πολεμικούς της κυβέρνησης, πως ό,τι περιγράφουν, θα πλήξει πρώτα απ’ όλα την ίδια την Ελλάδα, την ασφάλεια και την κοινωνική της συνοχή. Και φυσικά πως η “προτεινόμενη” λύση κανέναν αλτρουισμό, αλληλεγγύη και λύσεις δεν περιλαμβάνει, όταν χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως εκβιασμό. Αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Θυμίζει το ακροδεξιό τημ της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης φορέα αφροδισίων νοσημάτων, ο οποίος εν γνώσει του, μεταδίδει την ασθένεια σε όσους περισσότερους μπορεί. Ως απάνθρωπος, αντικοινωνικός και κομπλεξικός, χαίρεται.

Εξωτερική πολιτική 2015 το λένε αυτό, πρώτη φορά αριστερά. Η απαξίωση της διπλωματίας. Η καταστροφή των διαύλων επικοινωνίας με τους εταίρους. Η υπονόμευση της εμπιστοσύνης.

Το μόνο που θα καταφέρουν αυτοί οι άφρονες είναι να βάλουν στο μυαλό των εταίρων την ιδέα του αποκλεισμού μας σιγά-σιγά από τη Συνθήκη του Σένγκεν. Έτσι, γιατί δυο-τρεις απειλούν και μερικές χιλιάδες αγράμματοι, αγανακτισμένοι, ψεκασμένοι, χρυσαύγουλοι, υπερπατριώτες, πατριδοκάπηλοι, δωδεκαθεϊστές, μπουζουκόβιοι, χουλιγκάνοι, ταλαίπωροι χειροκροτούν και λένε “καλά να τους κάνουμε”.

Το Σένγκεν σημαίνει προοδευτική κατάργηση των ελέγχων στα κοινά σύνορα, την καθιέρωση της ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα πρόσωπα, υπηκόους των κρατών που υπέγραψαν τη Συμφωνία, καθώς και την αστυνομική και δικαστική συνεργασία. Φανταστείτε την Ελλάδα χωρίς το Σένγκεν, τους έλληνες υπηκόους να μην μπορούν πια να ταξιδεύουν όπου θέλουν. Και παρέα τους οι ισλαμιστές φίλοι που εμμέσως προσκαλεί ο ασύλληπτος Καμμένος.

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: