Αντικαταστήστε το Βαρουφάκη!

drying

Για το αν ο Βαρουφάκης είναι καλός οικονομολόγος, ας το πουν αυτοί που ξέρουν την επιστήμη. Δεν με ενδιαφέρει τι ρόλο βαράει επαγγελματικά ή ακαδημαϊκά. Εγώ τον θυμάμαι να ξημεροβραδιάζεται στο στασίδι των λαϊκίστικων πρωϊνάδικων από την εποχή των αγαναΧτισμένων και να λέει το ποιήμα του. Τον είχα κατατάξει στην κατηγορία Καζάκη και τέτοιων. Νωρίτερα δεν τον γνώριζα φυσικά.Στους Παπαδάκηδες και στους Αυτιάδες τον πρωτοείδα. Από την αρχή μου φαινόταν αχρείος, κυνικός και τυχοδιώκτης. Νάρκισσος, νευράκιας και μπούρδας. Ήμουν σίγουρος ότι προετοίμαζε το έδαφος για πολιτική καριέρα. Μας προέκυψε πολιτικός και υπουργός. Θα τον φανταζόμουν άνετα στην ίδια θέση και σε μια κυβέρνηση ΑΝΕΛ – Κατσέλη – ΕΠΑΜ – Νικολόπουλου. 

Με τις παλινωδίες, την προχειρότητα, την αμετροέπεια και το γενικότερο προσβλητικό στυλ του έχει εξοργίσει σήμερα όλη την Ευρώπη – και μιλώ κυριολεκτικά. Τη μια γλείφει, την άλλη θάβει. Κάνει τις πιο ακατάλληλες δηλώσεις την πιο ακατάλληλη στιγμή. Και μιλάει πολύ. Πάρα πολύ. Χωρίς να λέει τίποτα απολύτως. Ή να λέει μια το ένα, μια το άλλο. Αυτό δεν είναι playing game και playing theory, αυτό είναι τηλεφωνώ τώρα στο Δαφνί να φέρουν τον μπόγια να τον μαζέψει.
Από την περασμένη Τρίτη, σε κλειστό meeting κορυφαίων του Eurogroup, συμφώνησε να προσέχει τα λόγια του, καθώς του είπαν ότι “δεν υπάρχει εσωτερικός δημόσιος χώρος πλέον στην Ελλάδα. Ό,τι λες αναπαράγεται αστραπιαία σε όλη την Ευρώπη. Μέτρα τα λόγια σου, περιόρισε τις δηλώσεις σου. Όλα είναι επικοινωνία”. Σχεδόν παρακαλούσαν οι συνομιλητές του το μέγατρολλ Μπαρούφ να κρατηθεί λίγο διότι αυτές τις μέρες περνάει η συμφωνία από 5 κοινοβούλια μελών της Ευρωζώνης (ενώ στην Ελλαδάρα που καίγεται, δεν έχει έρθει ακόμη προς ψήφιση!!!). Κι αυτός τι κάνει; Κάθεται και λέει τη μία μαλακία μετά την άλλη. Ανεξάντλητος, ασυγκράτητος. Αν δεν είναι προβοκάτορας, είναι επικίνδυνος και διπλωματικά τελειωμένος, μόνο κακό προκαλεί στην υπόθεσή μας. Ο Τσίπρας το έλαβε το μήνυμα και παρουσιάζεται μετά τις ψυχρολουσίες αγνώριστος πλέον, προς το υπευθυνότερο (όσο μπορεί).
Στείλτε τον Βαρουφάκη τώρα στο Τέξας πριν είναι αργά. Τώρα που βλέπετε ότι δεν υπάρχει μια στα ταμεία, ότι δεν μπορείτε να χρηματοδοτήσετε τις υποσχέσεις σας, ότι κινδυνεύουμε άμεσα με πιστωτικό γεγονός, ότι τα όργανα έχουν αρχίσει, ότι σύμμαχοι δεν υπάρχουν πουθενά και ακόμη και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ οι συνιστώσες άρχισαν να λακίζουν, αντικαταστήστε τον με το Δραγασάκη. Αλλάξτε την ομάδα τώρα. Είναι ήδη πολύ αργά…

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: