Το σύνδρομο του ήρωα

10620644_10203761490490710_1266741614812409167_n

Δώσε πόνο και συναίσθημα στον Έλληνα και σε κάνει Θεό. Ακόμη κι αν δεν καταλαβαίνει τι λες, ακόμα κι αν πολλά από αυτά που λες, είναι αδιανόητα.

Αλλά, όταν ο μοναδικός σου σύμμαχος εντός και εκτός Ελλάδας είναι ο γραφικός και επικίνδυνος Καμμένος (στον οποίο κάνεις αποκλειστική μνεία), δεν σου απομένει τίποτε άλλο από το να ερεθίζεις τα εθνικοπατριωτικά και ψυχροπολεμικά αντανακλαστικά του κόσμου.

 

* κάτι παραπάνω από δύο εκατομμύρια ψήφοι σ’ έναν πληθυσμό 11 εκατομμυρίων ανθρώπων, ένα 36άρι επί των ψηφησάντων, σε καθιστούν κυβερνήτη, αλλά δεν σου δίνουν το φυσικό δικαίωμα να ομιλείς στο εσωτερικό και στο εξωτερικό σαν να συμφωνούν όλοι μαζί σου, σαν να σου έδωσαν λευκή επιταγή να τζογάρεις τις τύχες αυτής και των επομένων γενεών κατά το δοκούν, σαν νάσαι ο Χάνιμπαλ, ο Ναπολέων ή ο Μέγας Κων/νος ή ξέρω γω ποιος ήρως ήθελες να είσαι μικρός.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: