Η Ελλάδα και οι “επόμενες Ελλάδες”

10557338_617758068339180_1611030188900167023_n

1. Η Ευρώπη δεν ενδιαφέρεται για το αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει ή αποφασίσει να αποσυρθεί από την Ευρωζώνη. Το αντέχει πολιτικά και οικονομικά. Είναι απολύτως προετοιμασμένη.

2. Το πρόβλημά της όμως είναι ότι αδυνατεί να κρατήσει στη ζωή τις “επόμενες Ελλάδες”, χώρες διαφορετικού μεγέθους και βάρους όπως η Ιταλία και η Γαλλία. .

3. Το χειρότερο για τη Γερμανία και τους φίλους της είναι ότι ακριβώς για τις ως άνω χώρες η Ελλάδα είναι ένα κακό παράδειγμα, καθώς οποιαδήποτε παραχώρηση προς την κυβέρνηση Τσίπρα θα δημιουργούσε προηγούμενο και θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αντικίνητρο στις μεταρρυθμιστικές τους προσπάθειες.

Τα παραπάνω τα γνωρίζουν όλα τα μέρη. Προς τούτο, οι εκατέρωθεν κατηγορίες περί εκβιασμού. Η διαφορά είναι πως η κυβέρνηση Τσίπρα είναι μόνη της…

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: