Καουμποϊλίκια

10625088_617375811712150_3854593423603616350_n

Σε μια χώρα που χρωστάει 300 δισ. και ήδη υστερεί δραματικά σε όλους τους τομείς και δείκτες από τον υπόλοιπο κόσμο, το θέμα από σήμερα δεν θα είναι οι αψυχολόγητες εκρήξεις θερμόαιμων μυθομανών, οι επικίνδυνοι συνειρμοί με το ‘όχι’ του Μεταξά και η διέγερση στρεβλών αντανακλαστικών “εθνικής περηφάνιας”, “ελληνικού φιλότιμου” και αντιευρωπαϊσμού, αλλά η δυνατότητα να παραμείνουν οι λογικοί, λογικοί.

Είμαστε, πολύ δυστυχώς, όλοι κοινωνοί της ίδιας μοίρας που μας υπαγορεύουν νάρκισσοι νεο-πατριώτες. Μόλις ολοκληρώσουν το έργο τους, θα επιστρέψουν στα βάθη του Τέξας, φορώντας πάντα τη χαβανέζικη πουκαμισιά, θα αφήσουν στο μπαρ το πλαστικό πιστόλι με τα καψούλια που τρόμαζαν τους μεγάλους στο Europe και θα πιουν ένα – δυο μπέρμπον στο σαλούν κερνώντας και τον πιανίστα. Στην υγειά των κορόιδων (κι αυτοί).

Ain’t got no further comment που λένε και στο Χιούστον.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

2 responses to “Καουμποϊλίκια”

 1. Angel says :

  Φίλε έφυγε ο επικίνδυνος σαμαράς και η ακροδεξιά καταστροφική παρέα του ,νομίζω εδώ θα συμφωνήσεις μαζί μου.ποια η στρατηγική τους τα τελευταία χρόνια, να υπογράφουνε τα νέα δάνεια με το πιστόλι στον κρόταφο και με άπειρα μέτρα υπερφορολόγησης, λεηλασίας της ιδιωτικής περιουσίας-που η θεωριτική δεξιά πολιτική τάχα μου την προστατεύει-καταστροφής του εμπορίου,παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, αύξηση της ανεργίας σε επίπεδα κοντά σε κοινωνική έκρηξη-κοντά στο 30% ιστορικά έχει γίνει κοινωνική επανάσταση-γενικά μιά ξεδιάντροπα υποτελής κυβέρνηση που δέχτηκε χωρίς καμία αντίσταση λάθος προγράμματα οικονομικής εξυγίανσης της χώρας.
  Προφανώς επικρίνεις τον Βαρουφάκη,πέρα από αυτά που έχει πει και έχει γράψει δημοσίως τα τελευταία χρόνια για το ποιο το πολύπλευρο πρόβλημα της Ελλάδας,ποια τα πολύ αρνητικά της λύσης που επιβάλλουνε οι ξένοι φορείς,η ανάλυση του τον δικαίωσε στις προβλέψεις του.
  Πάμε στο τώρα – δες επίσης σημερική συνέντευξη στο βήμα – δεν σε κατανοώ καθόλου όταν όχι μόνο διαφωνείς αλλά χαρακτηρίζεις καουμπόικο την προσπάθεια που εχει ξεκινήσει ως νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας να επέλθει μία συμφωνία δεκτή και από τις δύο πλευρές ώστε να μπει ένα τέλος στην εξής καταστροφική για τον τόπο μας νεοφιλελεύθερη λογική – δανείζομαι την φράση του- να μην μπορείς να πληρώσεις το στεγαστικό σου δάνειο γιατί έχεις στενότητα, έχει μειωθεί το εισόδημά σου και δεν μπορείς να πληρώσεις τη δόση. Και τραβάς από μια πιστωτική κάρτα για να την πληρώσεις. Ναι, όντως σου εξασφαλίζει τη δόση, ένα μήνα ακόμη, και παίρνεις μερικές ανάσες… Αλλά, αυτό σε βουλιάζει πιο βαθιά στη χρεοκοπία.
  Ειναι η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση αλλάζει στρατηγική.Έχω καταλάβει πως η γνώμη σου για τη νέα αριστερή κυβέρνηση δεν είναι θετική, απορώ πάντως καθώς ο βασικός συντάκτης του οικονομικού προγράμματος του συριζα είναι πρώην συνεργάτης σου,διαπρεπής οικονομολόγος.
  Αν δεχτώ ότι συμφωνείς ότι όλα τα φράγκα τα τελευταία χρόνια πάνε σε βαρέλι χωρίς πάτο, θεωρώ ότι είμαστε πολύ τυχεροί που ένας ριζοσπάστης οικονομολόγος,με πολύ υψηλή αυτοπεποίθηση, εξαιρετικό επίπεδο γνώσεων, αποδεχόμενος τον ηγετικό ρόλο της Γερμανίας,αποδεχόμενος την ευρωπαική ιδέα και θέλοντας την ενδυνάμωσή της, έχοντας εμπειρία πως είναι δομημένος ο σημερινός καπιταλισμός καζίνο, πώς θα προσπαθήσουνε οι ξένοι να συνεχίσουνε εκβιαστικά να δανείζουνε το νότο βγάζοντας άπειρα κέρδη, έχει σχεδιάσει με τους συνεργάτες του πρόγραμμα μακροπρόθεσμης εξόδου από τον διαρκή υφεσιακό οικονομικό θάνατο δίχως τέλος.
  Εν τέλει την στιγμή που κοροιδεύεις αυτή την καινούρια τιτάνια προσπάθεια με ποιους είσαι τελικά, εννοώ ποιο σχέδιο και από ποιους σχεδιασμένο υποστηρίζεις;

  • Der Landstreicher says :

   Ευχαριστώ για το σχόλιο. Κρατώ στάση αναμονής, κάνεις λάθος. Κάθετα αντίθετος είμαι στο γεγονός ότι την ευθύνη της διακυβέρνησης την ανέλαβαν οι ανισόρροποι του Καμμένου, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα. Όσο λοιπόν κρατώ στάση αναμονής και περιμένω να ακούσω τις προγραμματικές δηλώσεις του Τσίπρα, ο οποίος άδειασε χθες τον κόμη Βαρούφ, τον οποίο βλέπω ότι θαυμάζεις, θα μου επιτρέψεις να μην τοποθετηθώ, αν και εννοείται ότι είμαι με τη λογική, τη σύνεση και τη σοβαρή διαπραγμάτευση. Οπότε, αυτό περιμένω να δω. Και φυσικά, όπως όλοι εντός και εκτός Ελλάδας, να μας πουν από που εκπορεύεται ο τσαμπουκάς, η όψιμη εθνοπατριωτική μαγκιά, η νέα “αυτοπεποίθηση”. Από πού θα βρουν τα λεφτά για να καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό. Εγώ μετά πάσο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: