Ό,τι αισιόδοξο, μπροστά

10380734_959291547434271_1847472745970021749_n

 

Τόσο σύντομος ο βίος, τόσο φθαρτό και αδαές το είδος μας, μου προκαλεί πάντα απορία η αναποφασιστικότητα, η κωλυσιεργία, η… συστολή που επιδεικνύουμε ενόψει “μεγάλων” αποφάσεων, ακόμη και όταν οι ίδιοι γνωρίζουμε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει.
Κανονικά, θα έπρεπε να ανοίγουμε το βηματισμό μας, να μη χάνουμε στιγμή από τη ζωή μας, να λαχταρούμε να δούμε τι κρύβεται πίσω από τη γωνιά του δρόμου, να ανυπομονούμε να γνωρίσουμε αυτό που μας επιφυλάσσει το επόμενο “καρέ”, αυτό που μας “καλεί”.
Αν υπάρχει ελπίδα, αν υπάρχει κάτι το αισιόδοξο για τον καθένα μας, μπροστά, μόνο μπροστά, θα το βρούμε. Δεν έχει νόημα ούτε να κλαίμε τη μοίρα μας, ούτε να έχουμε νεκρική ακαμψία, ούτε κοκαλωμένοι και πελαγωμένοι να μένουμε απαθείς. Ο γέγονε, γέγονε, ό,τι μας απογοήτευσε, ό,τι διαψεύστηκε, ό,τι έφυγε, χάθηκε ή βάλτωσε, είναι πίσω. Την εμπειρία, τη γνώση, την ανάμνηση στις αποσκευές και το βλέμμα μπροστά.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: