Ρώσικη ρουλέτα και άλλα τυχερά παίγνια

10672330_621976767918721_6384018478753552519_n

Τέλεια Χριστούγεννα κύριε πρωθυπουργέ, εύγε. Προβλέπεται ρεβεγιόν έξω από τις τράπεζες, black jack, bank run και gang bang. Όλα ανοιχτά.

Είχαν δεν είχαν οι άσχετοι κυβερνώντες παρασύρουν τη χώρα σε μια σοβαρή και πιθανότατα μοιραία κρίση. Τα ψέματα τελείωσαν (έξω). Η υπομονή τελείωσε (μέσα). Αυτός ο συνδυασμός είναι ολέθριος. Αν δεν γίνει κάποια κίνηση άμεσα, οι επόμενοι μήνες θα είναι ολέθριοι. Ας μείνουμε όμως στα δεδομένα που γνωρίζουμε.

160 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του Δήμα. Το άθροισμα των ψήφων δεν δημιουργεί “αέρα” εκλογής. Σήμερα, με τα κουκιά να είναι μετρημένα, πρόεδρος δεν βγαίνει. Όμως στη ζωή και στην πολιτική τα πάντα μπορούν να συμβούν (μακρύς ο δρόμος μέχρι την τρίτη ψηφοφορία). Με βάση αυτό το αποτέλεσμα είναι προφανές ότι αναμένονται κινήσεις και ανατροπές. Αν θα “βγουν”, θα δείξει.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι είναι ότι και σε περίπτωση αδυναμίας εκλογής προέδρου οι δανειστές ουσιαστικά ιδιαίτερη πρεμούρα δεν έχουν. Είναι μακράν σοβαρότεροι του πολιτικού θιάσου που λυμαίνεται και κρατάει καθηλωμένη τη χώρα, επαγγελματίες, και έχουν προετοιμαστεί. Έχουν σχέδιο (σε αντίθεση με τους εδώ συγκυβερνώντες και αντιπολιτευόμενους παπατζήδες) και έχουν λάβει προ πολλού μέτρα. Μη σας πω ότι θα ικανοποιηθούν κιόλας αν δεν βγει πρόεδρος, καθώς θα προχωρήσουν άμεσα και δραστικά στην οριστική επίλυση του ελληνικού προβλήματος. Αυτό που εδώ κάτι λαφαζαναίοι και κάτι καμμένοι πατριδοκάπηλοι εργολαβικά απεργάζονται και ψυχασθενικά διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους, πού ξέρεις, μπορεί να το θέλουν κι εκείνοι…

Ξέρουν κατά βάθος πως ακόμη κι αν εκλεγεί πρόεδρος (ο Δήμας ή κάποιο άλλο πρόσωπο) η συγκυβέρνηση θα αρχίσει πάλι τα ίδια με τις κόκκινες γραμμές συναγωνιζόμενη την αντιπολίτευση και θα ζούμε όλοι στο ίδιο έργο θεατές.

Είτε λοιπόν δανειστές, Κομισιόν, Βερολίνο και τα ρέστα θα βάλουν με τις σφαλιάρες τα ελληνικά πολιτικά κόμματα να συνεργαστούν σε έναν μεγάλο συνασπισμό (εκεί θα προκύψουν ραγδαίες ανακατατάξεις στο πολιτικό σύστημα), είτε θα αποκλείσουν την Ελλάδα από το ευρωπαϊκό οικονομικό σύστημα με όλα τα συνεπακόλουθα.

Τελικά επειδή ακριβώς το πρόβλημα είναι εδώ, η λύση είναι στα χέρια μας. Είτε θα συνεννοηθούμε, έστω και μετά από εκλογές, είτε θα πάμε κατά διαόλου.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: