Το φιλί της ζωής

10409064_661339973982400_8944910758071863442_n

Ζαριές με την τύχη της χώρας μέσα στην απατηλή λάμψη, στη χαλαρότητα των γιορτών. Προκειμένου να είναι σίγουροι, εξαπολύουν επιθέσεις προπαγάνδας και κατατρομοκράτησης των πνευματικά αποβλακωμένων, οικονομικά αποκαμωμένων. Ο πανικός και ο εκβιασμός ως αλάνθαστα μέσα πολιτικής επιβολής και αυταρχισμού. Διαχρονικά κόλπα από κάκιστους, ερασιτέχνες κομπογιαννίτες. Όχι ότι δεν ελλοχεύουν δραματικοί κίνδυνοι. Αλλά οι πραγματικοί (επι)κίνδυνοι είναι οι ίδιοι.

Αντί αστεριού, στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου φέτος στέκεται απειλητική η δαμόκλειος σπάθη του Grexit. Επιστρέφουμε τάχιστα πίσω στις αρχές του δράματος και πιθανότατα σε μια πολύ σκληρή δοκιμασία τις πρώτες μέρες του έτους διαλύοντας αφρόνως οτιδήποτε χτίστηκε με θυσίες και αίμα τα τελευταία χρόνια.

Τι κάνουμε εμείς της συνομοταξίας μας τις επόμενες μέρες;
Κρατάμε σφιχτά ο ένας το χέρι του άλλου και μαζευόμαστε γύρω από το πιάνο για να μετρηθούμε. Όχι παρείσακτοι ανάμεσά μας αυτές τις κρίσιμες στιγμές.
Οι λέξεις, το χάδι, τα μινόρε να είναι τα δικά μας.
Βγάζουμε από το ντουλάπι τα φτερά και τις σφεντόνες μας. Και οι καρδιές χτυπούν πιο δυνατά από τα ταμ ταμ του πολέμου.
Παίρνουμε βαθιές αναπνοές, κρατάμε λίγο οξυγόνο παραπάνω. Έτοιμοι να είμαστε να δώσουμε το φιλί της ζωής μεταξύ μας, οι συναθροισμένοι οικείοι.

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: