Ο ΚουκουλόΦΟΡΟΣ Ενφια

10620644_10203761490490710_1266741614812409167_n

Τελευταίες μέρες του Οκτώβρη, όποιος ξέρω και δεν ξέρω, τρέχει στις τράπεζες να πληρώσει τα χαράτσια. Εκείνα, τα οποία αντί να μειώσουν δραστικά ή να καταργήσουν, όπως κατά καιρούς υποσχέθηκαν διάφοροι αναξιόπιστοι ταγοί της εξουσίας, απλά τα κατάτμησαν σε περισσότερες δόσεις. Για περισσότερη ταλαιπωρία και δούλεμα.

Ο ΕΝΦΙΑ είναι ο κουκουλο-φόρος μιας κυβέρνησης μπαχαλάκηδων. Ένα πέρα ως πέρα άδικο και παράλογο πάγιο μέτρο, το αποκορύφωμα της συγκεκαλυμμένης (όπως θα ήθελαν να νομίζουν με τα ψέμματα περί μειώσεων και ελαφρύνσεων, τρομάρα τους) αναλγησίας της συγκυβέρνησης και απόδειξη της ανικανότητά της. Διότι όταν είσαι αδαής και χωρίς σχέδιο, απλά “δουλεύεις”, ξεζουμίζεις κι εξοργίζεις τους πολίτες και ψηφοφόρους σου.
Πρέπει λοιπόν να ξέρουν στο Μαξίμου πως όταν κρατάς μια φλεγόμενη μολότοφ στο χέρι σου, (όπως η κυβέρνηση), πετώντας τη στο πλήθος, (όπως η κυβέρνηση), μπορεί να λαμπαδιάσεις ο ίδιος πατόκορφα (όπως η κυβέρνηση).

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: