Τα νέα “φρούτα”

Funny-Vintage-65

Κάποτε μιλούσαμε για δεινόσαυρους, για αρτηριοσκληρωτικούς, για αγκυλωμένους, για συστήματα, συμφέροντα και νεποτισμό. Ζητούμενο ήταν η ανανέωση. Αξιακή και ηθική, αλλά και ηλικιακή. Αναφορικά με το τελευταίο, ας δαγκώναμε τη γλώσσα μας καλύτερα!
Με τα χρόνια εμφανίστηκε η νέα φουρνιά:
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Ραχήλ Μακρή στην πολιτική, ένα παρεάκι αρσενικών του Κολωνακίου στα γράμματα και η Δαμουλίδου, ο Λιάγκας με τη Σκορδά στην ψυχαγωγική ζώνη της τηλεόρασης, ο Πασχαλίδης στη μουσική, ο Μπογδάνος στη δημοσιογραφία. Και άλλοι, ων ουκ έστιν αριθμός.
Το βασίλειο της μετριότητας στη χώρα του τίποτα γεννάει ό,τι θα του εξασφαλίσει συνέπεια και συνέχεια στην ημιμάθεια, την ανωριμότητα, τον κουτσαβακισμό, την ευκολία, τη φαυλότητα. Το νέο κατεστημένο. Θα το φάμε στη μάπα για χρόνια.
Φίλες και φίλοι, σωσμός δεν υπάρχει. Το sapere aude αδύνατο να προφερθεί εδώ στην υποσαχάρια Ευρώπη.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: