Οι “μυστικές” συναντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ

1910506_588248881291510_5610010333746615039_n

Στον αστερισμό του Άλφρεντ Χίτσκοκ και της Άγκαθα Κρίστι εισέρχεται η ελληνική πολιτική σκηνή. Το νουάρ είναι άλλωστε της μοδός. Έτσι η ειδησεογραφία προσαρμοσμένη στο πρόσταγμα των καιρών, οσάκις αφορά στον εκρηκτικό συνδυασμό ΣΥΡΙΖΑ και οικονομία, λαμβάνει κινηματογραφικές διαστάσεις.

Είναι σύμπτωση το γεγονός ότι μέσα σε μία εβδομάδα επιλέγονται από όλα τα ΜΜΕ (ανεξαιρέτως) οι εξής τίτλοι;

Στις 18/9: Μυστική συνάντηση Δραγασάκη-Σταθάκη με Ασμουσεν για το χρέος

“Μόλις δύο ημέρες μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ στο Βερολίνο -εκτελώντας «ειδική αποστολή»- βρέθηκε το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με «Τα Νέα» ο υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος, Γιάννης Δραγασάκης, και ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, ταξίδευσαν στη Γερμανία, προκειμένου να συναντηθούν με τον μέχρι πέρυσι εκτελεστικό σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και νυν υφυπουργό Εργασίας της κυβέρνησης Μέρκελ, Γεργκ Ασμουσεν.Το ραντεβού, μάλιστα, ζητήθηκε από την Κουμουνδούρου και αποσκοπούσε στην παράθεση των προτάσεων και θέσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διαχείριση του χρέους σε Ευρωπαίους αξιωματούχους”.

Στις 25/9: Μυστική συνάντηση Δραγασάκη, Τσακαλώτου με Στουρνάρα με αφορμή τα περί bank run

“Μυστική συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα είχαν την Τετάρτη τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, Γ.Δραγασάκης και Ευκ. Τσκαλώτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη, περί μαζικής φυγής καταθέσεων σε περίπτωση πτώσης της κυβέρνησης και εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ”.

Πικάντικο το σασπένς στην είδηση, χρήσιμη η συνωμοσιολογία, αποδεδειγμένο πλεονέκτημα η φαντασία του συντάκτη. Τι έχουμε όμως εδώ; Υπαινίσσονται τα ΜΜΕ, διότι οι τίτλοι δεν είναι ούτε αθώοι ούτε συμπτωματικοί, αλλά άκρως παραπλανητικοί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο σκότος, εν κρυπτώ, μηχανορραφεί; Πού έγκειται το “μυστική”; Οι υπεύθυνοι της οικονομικής πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντώνται με παράγοντες της οικονομίας. Ορθώς πράττουν. Πρέπει μήπως οι συναντήσεις αυτές να διεξάγονται στο Μέγαρο με είσοδο ελεύθερη στο κοινό ή να προσφέρεται έτοιμο και “μασημένο” το σχετικό ρεπορτάζ από το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ στους δημοσιογράφους για να πάψουν να είναι “μυστικές”;

Ο πανικός της κυβέρνησης την οδηγεί τελευταίως σε αλλεπάλληλες τραγελαφικές κινήσεις. Οι χειραγωγημένοι τίτλοι των ειδήσεων δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες. Ο πολίτης δεν έχει καμιά όρεξη να γίνει Ηρακλής Πουαρό ή Σέρλοκ Χολμς, επειδή οι του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν επαφές, γνωρίζουν (τον) κόσμο, συνδιαλέγονται, μια δουλειά που μπορεί να φανεί χρήσιμη στο μέλλον.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: