Ο Πάπας είναι Συριζαίος

ap-vatican-pope-4_3

Αναζήτησα επί ματαίω στα επίσημα ειδησεογραφικά sites του Βατικανού το ρεπορτάζ για την εικοσάλεπτη συνάντηση του Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο αποσκοπώντας σε μια σφαιρικότερη ενημέρωση και τη δεοντολογία που δυστυχώς ούτε το ένα, ούτε το άλλο τηρεί η ελληνική δημοσιογραφία.

Ο λόγος προφανής:

Δεν είναι δυνατόν από τη συνάντηση με τον κορυφαίο εκπρόσωπο της Καθολικής Εκκλησίας να λείπουν οι απόψεις, οι δηλώσεις του Ποντίφικα και να καταγράφονται μόνο οι εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα που διοχετεύονται στον τύπο α λα καρτ από το επιτελείο Τσίπρα. Δεν μου αρκεί η μια και μοναδική πρόταση που αποδίδεται στον Φραγκίσκο (λες και δεν είπε τίποτε άλλο) “δεν γίνεται να σώζονται οι τράπεζες και να πεθαίνουν οι άνθρωποι” και επαναλαμβάνεται σε κάθε σχετικό άρθρο. Ούτε φυσικά με καλύπτει ο τίτλος π.χ. της Ελευθεροτυπίας “και ο Πάπας είναι ΣΥΡΙΖΑ”. Κύριε ελέησον!!!

Όσο και να πανηγυρίζουν τα εγχώρια ΜΜΕ για την εξωστρέφεια του Τσίπρα, στις επίσημες ιστοσελίδες του Βατικανού δεν βρήκα ούτε μια γραμμή για την “κορυφαία” συνάντηση. Το ρεπορτάζ για τις χθεσινές πρωινές συναντήσεις του Πάπα περιοριζόταν στην υποδοχή των επισκόπων της Ακτής Ελεφαντοστού. Επίσης έμαθα πως ο Πάπας προετοιμάζεται για το μεθαυριανό του αποστολικό ταξίδι στην Αλβανία. Για τον Τσίπρα κουβέντα.

Επίσης δεν βρήκα ούτε μια φωτογραφία. Γιατί; Διότι ο Τσίπρας, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ δήλωσε στον Πάπα ότι “ξεκινούμε από διαφορετικές ιδεολογίες, αλλά τεμνόμαστε σε πανανθρώπινες αξίες”, δεν ακολούθησε το πρωτόκολλο του Βατικανού, το οποίο προβλέπει μαύρη γραβάτα.

Κοντολογίς, μια συνάντηση ακόμη για τον Τσίπρα εσωτερικής επικοινωνιακής κατανάλωσης (θεμιτό), όπως προ ημερών π.χ. με τον Ντράγκι, στις οποίες οι οικοδεσπότες παίζουν το ρόλο του κομπάρσου (αθέμιτο και πολύ “ελληνικό”).

Λίγος σεβασμός παραπάνω, εφόσον επιλέχθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος από τους συντρόφους προκειμένου να αναβαθμίσει το ευρωπαϊκό και συνθετικό προφίλ του Τσίπρα, δεν θα έβλαπτε…

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: