Πασοκάρα Gate 7

pasokogavros2

Η ρήση μου “Όλη η Ελλάδα είναι στην ουσία ΠΑΣΟΚ και Ολυμπιακός” είναι copyright εδώ και χρόνια. Τίποτε δεν αποτυπώνει την Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών εναργέστερα από τα ανωτέρω.
Ας το παραδεχτούμε: Ό,τι και να δηλώνει κανείς σ’ αυτή τη χώρα, είναι (στη νοοτροπία) λιγότερο ή περισσότερο, κρυφά ή ανοιχτά, συνειδητά ή μη, ΠΑΣΟΚ και ΟΣΦΠ, τα δύο κορυφαία πολιτισμικά (και όχι μόνο) στοιχεία της Φαιδράς Πορτοκαλέας, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με έναν ανθεκτικό ομφάλιο λώρο.
Και τώρα έρχεται η επιβεβαίωση: Αποσυντίθεται το ΠΑΣΟΚ που θυμίζει σήμερα Βυζάντιο στη βαθιά παρακμή του με ίντριγκες, δολοπλοκίες και ακρότητες, διαλύεται και η χώρα. Και το αντίστροφο. Βουλιάζει η χώρα, εξαερώνεται το ΠΑΣΟΚ και εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ως χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Ευτυχώς που ο Ολυμπιακός ακόμη κρατάει (στα ψέματα) με “παικταράδες” τύπου Ντουρμάζ και Γκαζαριάν.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: