Ένας κομμουνιστής δεν είναι ποτέ πούστης

1010495_695942163754918_471486208_n

Διαβάζω τις δηλώσεις του Γ.Γ. του ΚΚΕ, του σ/φου Κουτσούμπα για την επέκταση του θεσμού του συμφώνου συμβίωσης στους ομόφυλους. Δεν αιφνιδιάζομαι καθόλου, διότι οι θέσεις του ΚΚΕ είναι γνωστές και μου είχαν προκαλέσει την ίδια απέχθεια και το 2008 και αργότερα όταν το θέμα επανερχόταν στη δημοσιότητα.

Οι σύντροφοι στο ΚΚΕ, βεβαίως, αντιτίθενται στην επέκταση του θεσμού στους ομόφυλους, όχι για ρατσιστικούς λόγους όπως λ.χ. ο γραφικός ΝικΩλόπουλος, αλλά γιατί «ο θεσμός του γάμου προέκυψε από την ανάγκη προστασίας των παιδιών και της γυναίκας και της εξασφάλισης της αναπαραγωγής και της διαιώνισης του είδους».

Η ρητορική του απολιθωμενου ΚΚΕ αντλείται από την ιστορική καταγωγή των θεσμών, οι οποίοι δήθεν πρέπει να παραμείνουν παγωμένοι στο χρόνο. Θεωρούν, εν ολίγοις στον Περισσό, ότι ένα ομόφυλο ζευγάρι δεν μπορεί να μεγαλώνει παιδιά (βιολογικά ή θετά) και ότι ο θεσμός αποσκοπεί στην διαιώνιση του είδους! Γιατί δεν εισηγείται λοιπόν το “μη ρατσιστικό” ΚΚΕ ως προϋπόθεση τέλεσης γάμου την υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης των ζευγαριών ότι θα διαιωνίσουν το είδος;

Απροκάλυπτος κοινωνικός ρατσισμός και αντιλήψεις μεσαίωνα και Ιεράς Εξετάσεως. Αυτοί είναι που οδηγούν την χώρα σε διεθνείς καταδίκες και εξευτελισμό στην παγκόσμια κοινότητα.

Η στάση του ΚΚΕ εν έτει 2014 αποτελεί συμπύκνωση της ουσίας της ομοφοβίας, υπόδειγμα ομοφοβικού λόγου. Και μου θυμίζει εκείνον τον απερίγραπτο βουλευτή του, το 2008, ο οποίος στη σχετική συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, είχε συμπλεύσει με Πλεύρηδες κλπ. θέτοντας το κρίσιμο ερώτημα:

“Γιατί να μιλάμε μόνον για ζευγάρια και όχι για τρίο, κουαρτέτο, κουιντέτο, σεξτέτο, οκτέτο κ.λπ”;

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: