Οι τάσεις της μόδας στη Δεξιά

jacques-fath-atelier

-Εθνικισμός
-Αντικομμουνισμός
-Χριστιανορθοδοξία

Είναι το ιδεολογικό τρίπτυχο – δόγμα του πρώην γ.γ της κυβέρνησης, Μπαλτάκου, το οποίο επιχειρεί με αλλεπάληλλες παρεμβάσεις το τελευταίο διάστημα να προωθήσει ως το πολιτικό στίγμα της Δεξιάς. Κοντολογίς, τον “ορθό” δρόμο που πρέπει να υιοθετήσει η κυβέρνηση Σαμαρά εφεξής.

http://www.tovima.gr/vimafm/interviews/article/?aid=625418

Ο λόγος του είναι λόγος επιθετικά αντιδημοκρατικός, αφόρητα παρωχημένος, βαθιά διχαστικός, σκληρού μίσους, ρεβανσισμού και απενοχοποίησης σκοτεινών περιόδων του παρελθόντος.

Ο άνθρωπος το λέει ξεκάθαρα, αφοριστικά: “Πιο δεξιά πολιτική, εκπεφρασμένη από πιο δεξιούς πολιτικούς”. Πιο δεξιά από το Σαμαρά βρίσκεται ο βούρκος της Χρυσής Αυγής. Η διαφορά του Σαμαρά με τον φίλο του τον Μπαλτάκο -στη συγκυρία- είναι ότι ο μεν πρώτος αποπειράται να διεμβολίσει τη Χρυσή Αυγή μέσω του Καρατζαφέρη και διαφόρων άλλων ευελπιστώντας ότι κάποιον (ηλικιωμένο) κόσμο θα επαναπατρίσει, ενώ ο δε δεύτερος (ανα)ζητά ανοιχτά (και ουδέποτε το έκρυψε) ανοιχτούς διαύλους με στελέχη της Χρυσής Αυγής που θα οδηγούσαν σε συνεργασία και ηγεμόνευση της Δεξιάς, συνολικά. Η σκέψη του, αν όχι παρανοϊκή, είναι άκρως επικίνδυνη, διότι εδράζεται σε όρους παρατάξεων, στρατοπέδων, ξεκαθαρίσματος και αναδύει “άρωμα” εμφυλιοπολεμικών συμπλεγμάτων.

Ο Σαμαράς φέρει ακέραιη και απόλυτη, διότι τους Μπαλτάκους και τους Φαήλους τους επέλεξε, τους ανέχτηκε και τους εμπιστεύτηκε σημαντικά πόστα χωρίς να τους αποδοκιμάσει ποτέ. Οι μεγαλύτερες ευθύνες, ωστόσο, βαρύνουν την οικογένεια Μητσοτάκη, το φιλελεύθερο κομμάτι της ΝΔ και τον Κ.Καραμανλή διότι έστρωσαν το χαλί της επιστροφής στον ακροδεξιών πεποιθήσεων αρχηγό της ΠΟΛΑΝ, ο οποίος μέσα από καραμπόλες έγινε αρχηγός της δεξιάς και, δυστυχώς, κατόπιν πρωθυπουργός.

Μέσα στο επόμενο εξάμηνο, κατά το οποίο θα πρέπει να δικαστούν οι φυλακισμένοι ναζί – αλλιώς θα παρέλθει το δεκαοκτάμηνο – ο Σαμαράς θα δοκιμαστεί και θα κληθεί να πάρει θέση. Τότε θα φανεί πόσο συγγενεύουν οι απόψεις του μ’ αυτές του Μπαλτάκου και αν ο τελευταίος λειτουργεί ως αυτόκλητος ιδεολόγος της ακροδεξιάς ή έχει αναλάβει το ρόλο λαγού του πρωθυπουργού.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: