Αντισώματα καλοκαιρινά

vintage_dr_miles_anti_pain_pill_medicine_ad_poster-rfec259c06cc5473f8861c46ecebcd141_wv0_8byvr_324

Πάει πέταξε το καλοκαιράκι (για τη συντριπτική πλειοψηφία του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού). Εμφανίστηκαν και πάλι τα αταβιστικά επαναλαμβανόμενα, τυποποιημένα, κάθε τέτοια εποχή, news της τηλοψίας και του τύπου. Κακός οιωνός.

Μετά το Δεκαπενταύγουστο αλλάζει δραματικά η ειδησεογραφία και αρχίζει το ζόρι: Προηγουμένως, κυριαρχούσε σε κάθε (κατ’ ευφημισμόν) δελτίο ειδήσεων η συνήθης θεματογραφία:

α) ρεαλιστικά ρεπορτάζ του παραλιακού κώλου, των ταραχοποιών άγγλων τουριστών, των ιθαγενών ζελέμπριτιζ στη Μιμίκονο
β) το άλγος της νεοελληνικής οικογένειας που χρειάζεται σε εποχές μνημονίου 60-100 ευρώ για ξαπλώστρα, ομπρέλα, σάντουιτς και καφέ στην πλαζ.

Όποιος άνοιγε στο mute (φυσικά) την τηλεόραση και “έπεφτε” στα ως άνω εύπεπτα, ήξερε. Είναι τουλάχιστον καλοκαίρι. Επομένως, έκλεινε ξανά το trash-TV και έβγαινε για βόλτα ή για μπανάκι.

Δια μαγείας, μετά τη γιορτή της κοίμησης της Θεοτόκου, το σκηνικό άλλαξε άρδην: Κάθε μα κάθε χρόνο, μαζί με τη σκασίλα της επιστροφής και της ολοκλήρωσης του θέρους, παίζει το ίδιο βίντεο. Η δοκιμασμένη συνταγή:

α) κάποιος Υπουργός Παιδείας θα διαπιστώσει κενά και ελλείψεις στα σχολεία και θα υποσχεθεί ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με το πρώτο κουδούνι. (Το έπραξε χθες ο Λοβέρδος), κάποιος άλλος θα μιλήσει για 100.000 παιδάκια που έμειναν εκτός σταθμών. Άλλος θα κάνει λόγο για 30.000. Και το Υπουργείο θα διαψεύσει.
β) κάποια φιλοκυβερνητική εφημερίς (ονόματα δεν λέμε) θα λειτουργήσει ως λαγός του πρωθυπουργού ενόψει Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αποκαλύπτοντας κάποια από τα “λαοφιλή” του σχέδια και κατασκευάζοντας κλίμα υπέρ.
γ) κάποιος Τσίπρας θα ζητήσει εκλογές – στανταράκι ότι θα το κάνει, μόλις γυρίσει το συντρόφι από τις διακοπές.
δ) κάποια Ραχήλ Μακρή ή άλλος/η παράφρων θα βρεθεί να μας εξιστορήσει τους φρικτούς εφιάλτες που βλέπει στον ύπνο της το βράδυ και θα τους μετουσιώσει σε συνωμοσιολογία την ημέρα απασχολώντας για ένα 24ωρο τους πολιτικούς ρεπόρτερς και τα σώσιαλ μύδια της μοναδικής υποσαχάριας χώρας στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Αυτά ζούμε…

Από τα ανάλαφρα και πικάντικα της παραλίας, οι δαιμόνιοι των καναλιών εκτιμούν ότι πρέπει να περάσουν στον αρρωστημένο ελληνικό νεορεαλισμό της εφορίας, του ΕΝΦΙΑ-λτη, των δόσεων και της μιζέριας. Αυτοί ξέρουν καλύτερα. Ο τρόμος και το δράμα πουλάνε ως τηλεοπτικό προϊόν. Ναι, μια επιστροφή στην πραγματικότητα τη χρειαζόμαστε, διότι ξεφύγαμε. Χαμογελάσαμε λίγο. Κοιτάξαμε τον ήλιο.

Με το στανιό να μας φθινοπωριάσουν.

Αφήστε που φέτος αναμένουμε με αγωνία τα γενέθλια του βαμπίρ (ΠΑΣΟΚ), την επανέναρξη της αέναης συζήτησης για τη χίμαιρα της Κεντροαριστεράς, τις διαβουλεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ, την επιστροφή Καρατζαφύρερ, τη δίκη των ναζί, τη δαμόκλειο σπάθη των εθνικών εκλογών μέσω της μη εκλογής Προέδρου και ένα 6μηνο αλισβερίσι και καθημερινούς εκβιασμούς επ’ αυτού. Τόσο ενδιαφέρουσα ατζέντα ανοίγεται μπροστά μας σε μια περίοδο βέβαιης διαρκούς έντασης. Και ρυθμίσεις, όχι για φοροαπαλλαγές, αλλά για πολλές μικρές δόσεις – δώρο της κυβέρνησης.

Πλήττετε κι εσείς, ε;

Είναι βέβαιο ότι θα τη βγάλουμε και πάλι με τα αντισώματα του καλοκαιριού που θωρακίζουν τον οργανισμό μας από την τοξικότητα των απερίγραπτων ταραχοποιών του δημόσιου λόγου και των ορατών και αθέατων διαμορφωτών του. Όσα, δηλαδή, κατάφερε και μάζεψε ο καθένας. Το οριστικό κλείσιμο της τηλεόρασης και η ενημέρωση χωρίς μεσάζοντες, καταστροφολόγους και προπαγανδιστές είναι πράξεις που εντάσσονται επίσης στο πλαίσιο της πρόληψης. Τα άλλα που θα σας κάνουν πιο ευτυχισμένους, τα ξέρετε και τα ξέρουμε. Είναι κοντά, μέσα και γύρω μας.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: