Χειροπέδες και κυνισμός

black-in-white-big

Η εικόνα του αιμόφυρτου, σοβαρά τραυματισμένου καταζητούμενου με τις χειροπέδες πισθάγκωνα δεμένες δεν είναι ωραία, όπως και να το κάνουμε, δεν είναι στιγμιότυπο μιας κοινωνίας που επιθυμούμε. Κανείς δεν ζήτησε να προσφέρει ανθοδέσμες η ΕΛΑΣ στον Μαζιώτη. Ας μην επιχαίρουν με τη σύλληψη λοιπόν οι αμέτρητοι κυριλέ δημοκρατικοί, φιλελεύθεροι σχολιαστές των μέσων δικτύωσης, οι οποίοι αίφνης ξέχασαν δεοντολογία, αρχές, καλλιέργεια, ευαισθησίες.

Χθες, πολλοί μαζί με το αριστερό τους παρελθόν εγκατέλειψαν (θεμιτό) τον ανθρωπισμό τους (αν διέθεταν) και βούτηξαν στον κυνισμό. Για πρώην/νυν πασόκους ή φιλελέδες, δεν ξέρω τι να πω. Η ψυχοπαθολογία θα βοηθούσε. Σαν να δόθηκε το έναυσμα με τους πυροβολισμούς στο Μοναστηράκι και αποκάλυψαν οι νευρωσικοί ξερόλες του πληκτρολογίου όλο το ρεβανσισμό και την εκδικητικότητα, όλα τα ταπεινά και ζωώδη ένστικτα που προσεκτικά ενδύουν με το μανδύα της political correctness, κάθε φορά που μας κουνούν το δάκτυλο επί παντός του επιστητού. Αυτή τη φορά το αίμα το γούσταραν, ηδονίστηκαν. Γυάλισε το μάτι τους καλοκαιριάτικα. Αναζητούσαν υποστηρικτές της τρομοκρατικής βίας στο διαδίκτυο για να τους κράξουν. Μάταια, δεν έπαιζε αυτό χθες…Ουδείς είπε να μη συλληφθεί ο καταζητούμενος. Ας αφήσουμε τους συμψηφισμούς.

Αυτό με τα αίματα και την πρεμούρα να τον δέσουν με σίδερα κατάχαμα πισθάγκωνα ήταν το θέμα. Αμφιβάλλω δε έντονα, σχετικά με το κατά πόσο λειτούργησαν οι αρχές βάσει οργανωμένου επιχειρησιακού σχεδίου (τον παρακολουθούσαν, όπως διοχετεύουν την πληροφορία στα ΜΜΕ, επί μήνες) και δεν “καρφώθηκε” από την υπάλληλο του καταστήματος, όταν εκείνη παρατήρησε κάτι π.χ. το περουκίνι, το πιστόλι κλπ. Εάν, ήταν έτσι, υπήρχαν προφανώς άπειρες προσφορότερες ευκαιρίες να τον συλλάβουν, να έχουν βρει το κρησφύγετο και τους “δικούς” του, να μην διακινδυνεύσουν τη ζωή τόσων πολλών ανθρώπων εμπλεκόμενοι σε ένα θερμό, εκτός ελέγχου επεισόδιο στην καρδιά της Αθήνας και, για την κυβέρνηση που κόπτεται ιδιαιτέρως, να μην πληγεί ο τουρισμός μέσα στο κατακαλόκαιρο. Εμένα μου μυρίζει ερασιτεχνισμός, όσο κι αν θέλει η ΕΛΑΣ με τα παπαγαλάκια της τηλοψίας να παρουσιάσει την επιχείρηση ως big success, ώστε να την πιστωθεί.

Τα χαρακτηριστικά ανθρωπιά – αξιοπρέπεια – αυτοσυγκράτηση ας τα διατηρήσουμε όλοι. Για να λειτουργεί στοιχειωδώς η κοινωνία. Χθες στο facebook δεν πολυλειτούργησαν τα εν λόγω αντανακλαστικά, τα δημοκρατικά. Φιλική συμβουλή από κάποιον που δεν είναι υποστηρικτής της ένοπλης βίας.

Και όπως το διατύπωσε ένας φίλος: Η Δημοκρατία είναι αυστηρή, δίκαια αλλά υπεράνω όλων αξιοπρεπής και φιλάνθρωπη. Μεγάλη η απόσταση σύλληψης διωκόμενου ποινικά φυγόδικου από την ανθρωποφαγία.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: