Ο Κασιδιάρης στη…μπουζού

g3655etFile

Η προφυλάκιση Κασιδιάρη δεν θα έχει κανένα νόημα αν δεν στοιχειοθετηθούν και “δεθούν” επαρκώς οι κατηγορίες. Δεν φτάνει να αποσυρθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από τη δημοσιότητα μήπως τους ξεχάσει ο κόσμος που τους ψηφίζει. Δεν θα έχει νόημα, εάν το κατηγορητήριο αποκρουστεί στη δίκη. Και φυσικά, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση οι ναζιστές να εξέλθουν αθώοι από την αίθουσα του δικαστηρίου, διότι τότε θα μπορούν να πουλήσουν τα τομάρια τους ως θύματα και ως ήρωες. Εννοείται, ότι θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα.
Η δικαιοσύνη οφείλει να επιτελέσει με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης το έργο της πέραν από τη συγκυριακή πολιτική βούληση της κυβέρνησης να διεμβολίσει τη Χρυσή Αυγή για κομματικές σκοπιμότητες ή τις δίκαιες πιέσεις που δέχεται η χώρα από το εξωτερικό. Με την πολιτική ανοχή, με την παθητική και φοβική διαχείριση του φαινομένου και την προβολή των ΜΜΕ έχει ήδη γίνει ήδη μεγάλο κακό.
Ο Κασιδιάρης και οι όμοιοί του έχουν πετάξει ρίζες στη ρατσιστική ελληνική κοινωνία που σκέφτεται (?) και δρα με βάση το θυμικό, την οργή και την εξαπλωμένη ημιμάθειά της. Ο λόγος των χρυσαυγιτών είναι πλέον νομιμοποιημένος και “σαλονάτος”. Οι απεχθείς ενέργειές τους απενοχοποιημένες και μάγκικες.
Επομένως, όσο υπάρχουν χιλιάδες άλλοι Κασιδιαραίοι εκεί έξω, ιδιαίτεροι λόγοι για πρώιμους πανηγυρισμούς δεν υφίστανται και ουδείς επιτρέπεται να αποπροσανατολίζεται: Ο ναζισμός επωάζεται στα κεφάλια των ανθρώπων. Από εκεί πρέπει να ξεριζωθεί. Τσακίζεται στο δρόμο, στη γειτονιά, στο συγγενολόι, στη σχολική αίθουσα, στη δουλειά. Καθημερινά. Κανείς δεν δικαιούται να κλείνει τα μάτια ή να φοβάται.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: