Φωτόπουλος, ένας εθνικός ήρως αντιστέκεται στους Γερμανούς

ΦΩΤΟΠου

«Το σκισμένο χαρτί της επιστράτευσής μου, ως μια μικρή κίνηση τιμής σε αυτούς που αντιστάθηκαν για να είναι η χώρα μας ελεύθερη από τους Γερμανούς κατακτητές, το έχω καταθέσει αντί στεφάνου στο μνημείο των 11 ηρώων μαχητών του ΕΛΑΣ που στις 13.10.1944 έπεσαν, υπερασπιζόμενοι στη μάχη της ηλεκτρικής το εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι, που εσείς σήμερα ως υποτακτικοί της ΜΕΡΚΕΛ θέλετε να ξεπουλήσετε στα συμφέροντα».

Η προσωποποίηση της ελληνικής χρεοκοπίας, ο συνδικαλιστής Φωτόπουλος, παριστάνοντας τον… εθνικό ήρωα, κακουργηματικά υπόδικος, ειρήσθω εν παρόδω, έσκισε το χαρτί της επίταξης και κάλεσε και τους άλλους της ΔΕΗ να κάνουν το ίδιο. Επιπλέον, επειδή είναι και ορίτζιναλ μάγκας (προ)καλεί την ελληνική κυβέρνηση να τον απολύσει.

Ο Φωτόπουλος, ο οποίος στην αρχή της κρίσης ανοιγόκλεινε κατά το δοκούν τους διακόπτες μονάδων ηλεκτροδότησης και καλούσε το “λαό” σε επανάσταση και αιματοχυσίες, ο Φωτόπουλος της βαθιάς Πασοκαρίας, του βολέματος, του προπηλακισμού και της μαγκιάς, όπως αντίστοιχοί του “δυναμικοί” αρχισυνδικάλες τύπου Μπαλασόπουλος, Λυμπερόπουλος, Σταματόπουλος, Κοσσυφάκης κλπ. έχει μπερδέψει και υπερβεί προ πολλού το ρόλο του.

Η ελληνική κοινωνία τους ανέχτηκε και τους πλήρωσε επί πολλά χρόνια. Το “δεν θα εφαρμοστεί ο νόμος”, δεν δικαιούνται να το επιβάλλουν με φάπες και προπηλακισμούς, ούτε με θεατρινισμούς και προσβλητικούς λεονταρισμούς τύποι του φυράματος Φωτόπουλου.

Οι συνδικαλιστές που εξέθρεψε το σύστημα ΠΑΣΟΚ και σήμερα απολαμβάνουν ασυλία στη φωλιά ή στις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ και της…Ραχήλ Μακρή αποδεικνύουν ότι υπάρχει μια μορφή βίας που δεν προέρχεται αποκλειστικά από τους φαιούς. Υπάρχει και αυτή η βία που προέρχεται από τους λαϊκιστές, τους βολεμένους, απ’ όσους “αξιωματούχους” δεν έχουν συνειδητοποιήσει σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα και οι πολίτες της και προσπαθούν να διατηρήσουν τα προνόμιά τους εις βάρος των υπολοίπων.

Αν ο κύριος Φωτόπουλος ζητά από την κυβέρνηση να τον απολύσει – και φυσικά δεν παραιτείται από μόνος του, ούτε επιστρέφει προνόμια και παχυλούς μισθούς ετών – ας του την κάνει τη χάρη κάποιος αρμόδιος και ας τον στείλει εκεί που του αξίζει. Δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Ένας αχρείος λιγότερος, ένας περισσότερος σε κάποιο βουλευτικό ή κομματικό γραφείο.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: