Ποταμηδόν

10308058_581049262011472_2993343792551721631_n

Στο αμέσως επόμενο διάστημα προβλέπεται ροή πολιτικών στελεχών (βουλευτών, υποψηφίων κλπ) και διάχυση πολιτικών χώρων προς το φιλόξενο “Ποτάμι” του Σταύρου.

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη μαζί με πολλά άλλα στελέχη της Δράσης έκανε ήδη το βήμα διαλύοντας τις “Γέφυρες” και προσχωρώντας.Στη δε ΔΗΜΑΡ υπό την πίεση των δραματικών εξελίξεων, οι οποίες ανέδειξαν στην επιφάνεια τα δομικά προβλήματα του εν λόγω κόμματος μετά από την εξαΰλωσή του στις Ευρωεκλογές, προετοιμάζεται εδώ και καιρό από βουλευτές της και μέλη το έδαφος για μαζική ένταξη στο Ποτάμι. Προσωπικά, δεν αποκλείω να γίνει σύντομα ορατή μια παρόμοια τάση από στελέχη της Ελιάς.

Στα φόρτε του, επομένως, ο Σταύρος; Όχι ο ίδιος κατ’ ανάγκη, αλλά το κόμμα του, το οποίο είναι απαραίτητο σε όσους ορφάνεψαν κομματικά, είναι λιγάκι κεντροαριστερό, έχει και κάτι από φιλελευθερισμό, το γουστάρουν και οι ανανεωτικοί, οι νιοί και οι γέροι. Είναι πολλοί εκείνοι που τον θεωρούν “αχαμνό” και πολιτικά σχετικώς ανεπαρκή ως αρχηγό σε ένα κόμμα με ισχυρή δυναμική και δυνατότητες, αλλά με δομές ακόμη υπό διαμόρφωση (ας μην ξεχνάμε ότι δεν έχει διοργανωθεί καν το 1ο συνέδριό του).

Μπαρουτοκαπνισμένες προσωπικότητες με διδακτορικά και παράσημα ανδρείας στις τάσεις και υποτάσεις της αριστεράς “εκτιμούν” ότι είναι εύκολο σε ένα τέτοιο κόμμα να περάσουν θέσεις, να επιβιώσουν πολιτικά και να κάνουν κουμάντο. Να επικρατήσουν ιδεολογικά εντός του. Μια λογική σκέψη και επιλογή για όποιον είχε το δίλημμα “να μπω στην Ελιά ή να πάω στο Ποτάμι” και κυριευόταν από τον εύλογο φόβο ότι οι Πασόκοι θα τον έκαναν μια χαψιά. “Κινδυνεύει”, άρα, ο Σταύρος που δεν τα ήθελε τα παλιά υλικά να υποστεί “εισοδισμό” από αριστερά και δεξιά; Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αναγκαστεί τουλάχιστον να τους υποστεί. Και αυτούς που θα του έρθουν από τη ΔΗΜΑΡ και τους Φιλελέ και τους “άλλους”. Άλλωστε δεν είναι άσχετο το ότι σε κύκλους που βρίσκονται στην πόρτα εξόδου της Αγ. Κωνσταντίνου έχει επικρατήσει το inside joke “έχουμε δύο ευρωβουλευτές μόνο που εξελέγησαν με το Ποτάμι”, εννοώντας φυσικά τους κ.κ. Γραμματικάκη και Κύρκο, υποστηρικτές της ΔΗΜΑΡ στο πρόσφατο παρελθόν, τους οποίους μάλλον θα συναντήσουν ξανά λίαν συντόμως.

Προς το παρόν θυμίζει ο Θεοδωράκης οδηγό τρόλεϋ της διαδρομής Κυψέλη – Παγκράτι. Σταματάει και παίρνει επιβάτες από κάθε στάση. Δεν μπορεί να τους αφήσει. Το πολύ ως υπεύθυνος του τρόλεϋ να τους ζητήσει να μην θορυβούν, να ελέγξει τα εισιτήρια, να φροντίσει για την τάξη στο εσωτερικό του οχήματος, πέραν του ν’ ανοιγοκλείνει τις θύρες και να αλλάζει σταθμό στο ραδιόφωνο. Δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Είναι η βάρδιά του και έχει συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: