Ο Δαραβίγκας και η Ζέττα

daravigas-toyrkologos

Δαραβίγκας. Έμαθα τελικά το όνομα αυτής της γραφικής φιγούρας της trash-tv, που τον πετύχαινα μέσω μισονυσταγμένου ζάπινγκ μια ζωή μπαστακωμένο σε τριτοτέταρτα κανάλια. Και το χρωστώ και αυτό στην μεγιστοτιτανοτεράστια Ζέττα Μακρή. Πήραν φόρα στη ΝΔ και αξιοποίησαν όλους τους τηλεμαϊντανούς τους από το στασίδι του Παπαδάκη μέχρι τα “σφαγεία” του Χίου και του Μάκη Τριανταφυλλό. Μόνο τη “Γυναίκα – Μαραντόνα” της Αννίτας Πάνια για την ΕΠΟ ξέχασαν και τον “Βας-Βας Παρασκευάς” για το Αγροτικής Ανάπτυξης. Έφτασαν μέχρι και σ’αυτόν τον θαμώνα του Ερωτοδικείου, τον “συμπανελίστα” του “Mr. Εθνικά Μπούτια” και διαφόρων περίεργων στο κανάλι του Καρατζαφύρερ. Απορώ δηλαδή γιατί κρατάνε την Όλγα στο Τουρισμού και δε βάνουν την Πέπη “πλύντον-Κλίντον” Τσεσμελή.

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα γύρω από το τι επαγγέλλεται ο Δαραβίγκας(νόμιζα ότι ήταν μέντιουμ ή κάτι τέτοιο τύπου Χορταρέα), ούτε γνωρίζω ποια η εξειδίκευση, τεχνογνωσία του, γενικώς η σχέση του με τον ΟΚΑΝΑ, ώστε να διοριστεί αναπληρωτής πρόεδρός του (!!!) με εντολή, όπως γράφεται και δεν διαψεύδεται, από την κυρία Ζέττα Μακρή, λίγες ώρες πριν από την αποπομπή της από την κυβέρνηση.

Η ιλαροτραγωδία αναδεικνύει -πέραν της θυμηδίας που προκαλούν τέτοιου είδους επιλογές- την παντελή έλλειψη σοβαρότητας, αισθήματος ευθύνης και λογοδοσίας των ταγών της εξουσίας, την αντίληψη που οι κυβερνώντες έχουν για το κράτος – “λάφυρο” και τον επικίνδυνο ερασιτεχνισμό που οδηγεί στο πλήρες χαντάκωμα την ασθμαίνουσα χώρα μας.

Τα παράκεντρα θέωρησαν ότι έπρεπε να βολέψουν μαζί με εκατοντάδες άλλους, ακόμη έναν. Τον Δαραβίγκα, πολιτευτή του ΛΑΟΣ. Προφανώς ήταν φίλος κάποιου. Του Γεωργιάδη; Του Πλεύρη; Των άλλων του ΛΑΟΣ που κατσικώθηκαν στο Υπουργείο Υγείας; Οι απερχόμενοι Γεωργιάδης, Μακρή προτού την “κάνουν”, δεν ξέχασαν να υπογράψουν τους διορισμούς ημέτερων. Κάπου εκεί είναι προφανώς η αλήθεια. Έτσι λειτουργεί το σύστημα.

————

Δύο λόγια για την κυρία Μακρή. Μετά από ολιγόμηνη παρουσία στην κυβέρνηση από σπόντα, αποπέμπεται ξανά. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να την ανεχθεί ουδείς, ούτε οι κομματικοί της φίλοι. Ο διορισμός του Δαραβίγκα είναι το κερασάκι της τούρτας. Το βιογραφικό της είναι πλήρες μηχανορραφιών, υπόγειων ελιγμών και συνωμοσιών. Η δηλητηριώδης σύγκρουση της Μαρίας Αντουανέττας του Βόλου με τους
εσωκομματικούς της αντιπάλους, τον αείμνηστο Θ.Νάκο (οι οικείοι του οποίου την πέταξαν έξω από την εκκλησία κατά τη νεκρώσιμη λειτουργία) και τον σοβαρό Γ. Σούρλα είναι παροιμιώδης και αποκαλυπτική. Γενικώς αποτυχημένη πολιτικά τόσο στις εκλογές (δεν κατάφερε να εκλεγεί) όπως και στις δημοτικές (είχε φάει τη σκόνη του Σκοτινιώτη), στην υπέρ του…δέοντως σοφιστικέ και φάσιον άικον (του…Βόλου) Ζέττα χρεώνεται η αχαρακτήριστη επικράτηση του Μπέου στο δημαρχικό θώκο της πάλαι ποτέ δημοκρατικής πόλης. Η πτώση του Βόλου είναι δικό της “επίτευγμα”.

Σε μια ακόμη κορυφαία μηχανορραφία, το καπετανάτο “Ζέττα” έπραξε τα δέοντα ώστε μετά από πιέσεις η Συγγρού να αποσύρει live μέσω του κινητού της (!) Ζέττας -κατά την εξέλιξη μιας δραματικής κομματικής εκδήλωσης- την υποψηφιότητα του κομματικού εκλεκτού της ΝΔ στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές (διότι κατά τη Ζέττα δεν έκανε “γκελ” στον κόσμο) και να μην εξεύρει νέο υποψήφιο, ανοίγοντας το δρόμο στον Μπέο. Η ίδια είχε φροντίσει να κλείσει σκοτεινή συμφωνία με τον υπόδικο υποψήφιο, βοηθώντας τον υπογείως, αλλά και ενισχύοντας τον συνδυασμό του με τα πουλέν της, όπως τον Μουλά, ένα πρόσωπο γνωστό για τις εμπρηστικές του δηλώσεις και διάφορες ακραίες θέσεις, ο οποίος κατά πάσα βεβαιότητα θα είναι ο “κανονικός” (δυστυχώς) δήμαρχος Βόλου, όταν ο Μπέος, κατά το φθινόπωρο εκπέσει του αξιώματός του πριν καλά-καλά ζήσει το μύθο του, μόλις δηλ. καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη. Έτσι το αυτονομημένο καπετανάτο της Ζέττας θα πάρει στα χέρια του το Δήμο, έχοντας χρησιμοποιήσει τον Μπέο ως “παρένθετη μητέρα”. Ήταν άλλωστε και ο μόνος τρόπος να καταλήξει στη Ζέττα.

Επειδή, τη Ζέττα την ξέρουν στη Συγγρού και προφανώς τη θεωρούν ανυπόφορη, την έστειλαν πίσω στο Βόλο (ο οποίος αλλάζει όνομα σε Μονακώλο, εκ του Μονακό και Βόλου). Ο διορισμός του Δαραβίγκα ήταν η τελευταία της πράξη, μια πλακίτσα, την οποία δεν συμμερίστηκαν στο Μαξίμου, από το οποίο χθες ακούγονταν -σύμφωνα με πληροφορίες- τρελές χριστοπαναγίες. Ο ταλαίπωρος ο Δαραβίγκας εντέλει απομακρύνθηκε συνοπτικά (περιμένουμε με ανυπομονησία την τοποθέτησή του στο Μακελειό του Χίου για την άθλια επίθεση λάσπης του συστήματος εναντίον του), ενώ την εκκεντρική Ζέττα μάλλον θα κάνουν καιρό να την ξαναφωνάξουν στο Μαξίμου.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: