Ανασχηματισμός ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑ

1521897_498795533570179_741919523_n

Το νέο κυβερνητικό σχήμα αγγίζει το όριο της γελοιότητας. Κατά γενική ομολογία. Αυτό το πιστεύουν όσοι δεν είναι κατ’ ανάγκη ιδεολογικοί – πολιτικοί φίλοι του Σαμαρά. Ο ίδιος, από την πλευρά του, μέσω του πολυδιαφημιζόμενου “σαρωτικού” ανασχηματισμού, θεωρεί τον χθεσινό τραγέλαφο “επανεκκίνηση” και στοχεύει σε τρία επίπεδα:

α) με την τοποθέτηση του “σημιτανθρώπου” Χαρδούβελη στο Υπουργείο Οικονομικών σηματοδοτείται η συνέχιση της πολιτικής Στουρνάρα, η οποία βαπτίζεται “μεταρρυθμιστική” και ορίζεται αποκλειστικώς από τα κελεύσματα της Τρόικας. Φυτεύτηκε, εν ολίγοις, στο κυβερνητικό σχήμα ο εν λόγω τεχνοκράτης με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών. Αυτός τους ενδιαφέρει πρώτιστα, ο δικός τους άνθρωπος στο δικό τους πόστο. Εκείνος που θα λειτουργήσει ως εγγυητής και θεματοφύλακας της εφαρμογής των ασκούμενων πολιτικών που απορρέουν από τις δανειακές συμβάσεις. Δεν είναι άσχετο ότι ο Χαρδούβελης διαφημίζεται και υπερπροβάλλεται αποπροσανατολιστικά από τους ανθρώπους του Σαμαρά και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ως το σοβαρό πρόσωπο του σχήματος. Καθησυχάζει τους ευρωπαίους φίλους μας.

β) με την αναβάθμιση της (ούτως ή άλλως ισχυρής) παρουσίας του επτάψυχου ΠΑΣΟΚ στη συγκυβέρνηση μέσω της ενισχυμένης συμμετοχής στελεχών του, επιβεβαιώνεται η σύμπνοια Σαμαρά – Βενιζέλου και “καθαρογράφεται” η στρατηγική συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ σε σχήματα κυβερνητικών συνασπισμών. Ο Βενιζέλος καταγάγει έναν ακόμη μικρό προσωπικό – πολιτικό θρίαμβο, καθώς αφού πέταξε έξω από την τρικομματική πέρυσι τον Ιούνιο με συνοπτικές διαδικασίες τη ΔΗΜΑΡ και καρπώθηκε οφίκια δυσανάλογα για το μέγεθος του μικροσκοπικού ΠΑΣΟΚ, καταφέρνει σήμερα να διευρύνει ουσιαστικά την παρουσία του κόμματός του στην κυβέρνηση αλλάζοντας τις ισορροπίες υπέρ του (μέχρι και η Γκερέκου υπουργοποιήθηκε)!

γ) Η εξόφθαλμη και απροσχημάτιστη στροφή στη λαϊκή δεξιά:
Πρώτον, ο Σαμαράς, ακροδεξιών πεποιθήσεων όπως πλειστάκις έχουμε υποστηρίξει, επιλέγει να επαναπατρίσει το 15% που βρίσκεται εκ δεξιών του. Ο τύπος είναι στραμμένος σταθερά προς τα εκεί: Προς τους καμμένους και ανεξέλεγκτους έλληνες, το παρεάκι του Νικολόπουλου (πρώην λοχαγού) και του Βύρωνα, τον Καρατζαφύρερ και τους “σοβαρούς” εθνοψυχάκηδες των ναζί. Έτσι, τοποθετεί αστέρια της παράταξης από το καλάθι των αχρήστων σε κυβερνητικά πόστα: Τον χουντικό Βορίδη, την ελαφρολαϊκή Παπακώστα, την στρίτζω Βούλτεψη, τον πιστολέρο Γιακουμάτο, τον Κικίλια και πάνω απ’ όλα τον ανεκδιήγητο Ντινόπουλο (στο Υπουργείο Εσυτερικών!!!), την προσωποποιημένη προσβολή της πολιτικής. Σ’αυτούς ας συμπεριλάβουμε και τον παντός καιρού διώκτη των οροθετικών και μεταναστών και συμπαθούντα τη Χ.Α Λοβέρδο στο Υπουργείο…Παιδείας (θου Κύριε!)
Δεύτερον, πρόκειται σαφέστατα για έναν προεκλογικό ανασχηματισμό, για μεταγραφές τηλεοπτικών μαϊντανών του Αυτιά και του Παπαδάκη που θα οδηγήσουν τη Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά στις κάλπες με την ελπίδα ότι θα τσιμπήσουν, υποτίθεται, οι παραπάνω ποντάκια από τη Χρυσή Αυγή.

Περαιτέρω σχολιασμός δεν είναι αναγκαίος. Κάποτε γινόταν κουβέντα για εθνική συνεννόηση, για κρίση που μπορεί να αποδειχθεί και ευκαιρία εξυγίανσης και ωρίμανσης του πολιτικού συστήματος, για θραύση ταμπού, συνεργασίες και ενσωμάτωση των αρίστων και τεχνοκρατών σε κυβερνητικά σχήματα (διότι δεν μας παίρνει αλλιώς) κλπ κλπ. Αποδείχθηκε και με τον τελευταίο ανασχηματισμό ότι το πολιτικό σύστημα δεν καταλαβαίνει Χριστό, είναι στεγανοποιημένο στον αυτισμό του και ατυχώς εκπροσωπείται στην κορυφή του από τον “Τρελαντώνη” που η ιστορία κάποτε θα τον εντάξει στα μαύρα κατάστιχά της. Πόρκα μιζέρια – καημένη Ελλάδα.

Απολαύστε Σαμαρά: “οι δεξιοί ψάλτες του Σαμαρά”
https://derlandstreicher.wordpress.com/2012/03/26/%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CE%AF-%CF%88%CE%AC%CE%BB%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC/

https://derlandstreicher.wordpress.com/2013/05/28/3780/

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: