Η οστεοαρθρίτιδα της ΔΗΜΑΡ του 1%

Addison Scurlock - Charles Drew teaching interns and residents during rounds at Freedmen's Hospital, ca. 1947

Όταν ένας οργανισμός πλήττεται από την εκφυλιστική νόσο της οστεοαρθρίτιδας και παρά τις διαγνώσεις των ιατρών αρνείται να την αντιμετωπίσει, η συνέχεια είναι επώδυνη και καταλήγει στην αναπηρία και την ακαμψία.
Όταν σ’ έναν πολιτικό οργανισμό, όπως στη ΔΗΜΑΡ, εδώ κι ένα χρόνο διαπιστώνονται συναφή συμπτώματα, αλλά η ασθενής αγνοεί τις συμβουλές των ιατρών, αρνείται τη θεραπεία, κάνει αναποτελεσματική διαχείριση, είναι δηλαδή μια πολύ “κακή” και μη συνεργάσιμη ασθενής, οι λύσεις που της απομένουν είναι η αρθροπλαστική χειρουργική, η επανακατασκευή, η αντικατάσταση των αρθρώσεων. Ακόμη και τότε, το εάν θα ιαθεί ο καταπονημένος αυτός οργανισμός με το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό, μένει να αποδειχθεί.
Το μόνο που δεν μπορεί να κάνει, είναι να παριστάνει ότι δεν τρέχει τίποτα. Ότι είναι υγιής. Οι αφόρητοι πόνοι, η δυσκαμψία, τα οιδήματα στις αρθρώσεις και ο περιορισμός στις κινήσεις της υπενθυμίζουν ακριβώς το αντίθετο.
Φοβάμαι, ότι η ΔΗΜΑΡ έχει επιλέξει εδώ και καιρό ένα δρόμο χωρίς επιστροφή. Έχει αποφασίσει να μην αναλάβει καμιά δραστική πρωτοβουλία για τη θεραπεία της. Ακολουθεί μια ακατανόητα αυτοκαταστροφική πορεία μέχρι το σημείο πλήρους ακινησίας. Μέχρι τέλους. Η κατάστασή της είναι μη αναστρέψιμη.

T.Ρ

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: