Ο απόλυτος ευτελισμός της Βουλής από τους ναζί

0,,17122796_303,00

Χθες η Βουλή βίωσε μέρες Ράιχσταγκ.
Από τις 8 το πρωί αλώνιζαν εθνοψυχάκηδες με ναζιστικές και ελληνικές σημαίες στη λεωφόρο Αμαλίας, έψελναν χιτλερικούς ύμνους προσαρμοσμένους σε σπαστά ελληνικά μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, έκοβαν βόλτες περιμετρικά του Κοινοβουλίου επί της Βασ.Σοφίας, ενώ στην είσοδο της Βουλής αποθέωναν λατρευτικά τον πιθηκόμορφο Führer τους. Η αστυνομία και η ασφάλεια της Βουλής, εντός κι εκτός, βοήθησαν στο μέγιστο βαθμό με την ανεπάρκεια των μέτρων που έλαβαν και την ανοχή που επέδειξαν σε ανεπίτρεπτες συμπεριφορές του υποκόσμου. Εντός του κτηρίου εκτυλίχθηκαν πρωτοφανείς σκηνές φανατισμού και εξαλλοσύνης από 20-30 συνεργάτες της Κ/Ο της ναζιστικής συμμορίας. Ουδείς ασχολήθηκε. Οι πόρτες του κτηρίου είχαν σφαλιστεί μόνο για τους δημοσιογράφους και τους επισκέπτες. Τα κανάλια από το πρωί έπαιζαν σε συνέχειες το χρονικό της παραφροσύνης ρίχνοντας μέσω της δυναμικής της εικόνας και του μη διαφοροποιημένου ρεπορταζιακού σχολιασμού νερό στο μύλο της ενίσχυσης του μορφώματος.
Η ίδια η διαδικασία ήταν προβληματική. Η ίδια η Βουλή, με τον κανονισμό της, επέτρεψε να προσκληθούν οι μαινόμενοι προφυλακισμένοι προκειμένου να “απολογηθούν” (υποτίθεται) ώστε να αποφασίσουν οι βουλευτές για την άρση της ασυλίας, χωρίς να ληφθούν αντίστοιχα μέτρα για την αποφυγή αυτού του ανατριχιαστικά κακόγουστου προβοκατόρικου σόου που ήταν βέβαιο ότι θα στηνόταν.
Η αποπνικτική ατμόσφαιρα κορυφώθηκε εντός της Ολομέλειας. Ο μελαμψός παραληρηματικός Führer αντί για απολογία δέκα λεπτών, όπως ορίζεται, έβγαλε αντιδημοκρατικό διάγγελμα μίσους 16 λεπτών, ενώ οι λοιποί γκεσταπίτες μίλησαν 15 και 31 λεπτά, χωρίς να οχληθούν, να ανακληθούν στην τάξη ή να αποβληθούν, βρίζοντας χυδαία, απειλώντας και ασχημονώντας. Στο “σκάσε ρε” του αρχηγού των ναζί, ο προεδρεύων Μαρκογιαννάκης λούφαξε σαν γατάκι. Κάπου εκεί άρχισα να ανακατεύομαι:
α) διότι ο πρόεδρος της Βουλής Μεϊμαράκης, αντί να είναι στην έδρα, προτίμησε να απουσιάζει κρυπτόμενος.
β) διότι πολλοί βουλευτές του…συνταγματικού τόξου, αμήχανοι, αδιάφοροι ή έντρομοι περίμεναν να ψηφίσουν εκτός αιθούσης, πίνοντας φραπέδες στο κυλικείο ή χαριεντιζόμενοι στους διαδρόμους.
γ) διότι δεν αποχώρησε κανείς, δεν αντέδρασε κανείς από καμιά πτέρυγα, έστω συμβολικά, στις προκλήσεις των εθνοψυχάκηδων.
δ) διότι στο επεισόδιο με τον Τατσόπουλο, όταν ο μπράβος Μίχος κινήθηκε εναντίον του προχωρώντας ανάμεσα από τα έδρανα των βουλευτών της ΝΔ, το φωτογραφικό υλικό δείχνει τον έναν βουλευτή να ξύνεται, τον άλλον να κοιτάει αλλού και τον άλλον να φλερτάρει με τον ύπνο. Όλοι τους δε είχαν το βλέμμα του Πάκη Παυλόπουλου κατά την επίθεση του Κασιδιάρη στην Κανέλλη και τη Δούρου στο τηλεοπτικό στούντιο του Αντένα. Το βλέμμα της φοβισμένης λυράτης κότας.

Και τότε εμφανίστηκε από το πουθενά ο Πύρρος Δήμας. Ο αλβανικής καταγωγής εθνικός αρσιβαρίστας. Είχα απωθήσει από τη μνήμη μου το γεγονός ότι είναι βουλευτής. Όταν σηκώθηκε, ο μοναδικός από τους παρακαθήμενους και όρθωσε το ανάστημά του λέγοντας απειλητικά “κάνε πίσω τώρα, μην τολμήσεις να κάνεις βήμα”, ο “φτιαγμένος” Μίχος τότε μόνο οπισθοχώρησε. Έτσι σώθηκε η χαμένη τιμή της Δημοκρατίας. Και τα προσχήματα. Και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Για λίγες στιγμές μόνο στην αφασική χώρα των Κατσαριδιάρηδων και των Μπαλτάκων.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

One response to “Ο απόλυτος ευτελισμός της Βουλής από τους ναζί”

  1. GUS says :

    Φοβάμαι ότι ο απόλυτος ευτελισμός της Βουλής από τους ναζί δεν έχει έρθει ακόμη (…αλλά πλησιάζει ταχύτατα). Τα πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση τα έκαναν με αντιδημοκρατικές πρακτικές και αήθεις συμπεριφορές τα μέλη κομμάτων του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου και πλέον οι φασίστες παραβιάζουν ανοιχτές θύρες.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: