Χάθηκε η μπάλα στη ΔΗΜΑΡ

47841_657371487611986_830574346_n

Η είδηση είναι της τελευταίας στιγμής και τιτλοφορείται “παραίτηση Κουβέλη” κλπ. Ιδού και η δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ:

“Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτηση μου”.

Εγώ αυτό που διαβάζω είναι δύο πράγματα:

α) Ο πρόεδρος Κουβέλης δεν παραιτήθηκε, θα πάει να υποβάλει την παραίτησή του στο συνέδριο. Το οποίο θα έχει τους ίδιους συνέδρους, αυτούς που του έδωσαν το Δεκέμβριο ποσοστά Τσαουσέσκου. Οπότε μη βάζετε το χέρι σας στη φωτιά.

β) Η ΔΗΜΑΡ πάει σε συνέδριο. Δεν είχε κανέναν λόγο να πάει. Εκεί θα γίνει το μεγάλο ξεκαθάρισμα και μάλιστα με την ψυχολογική πίεση της παραίτησης Κουβέλη. Αντί η ηγεσία και τα όργανα να μιλήσουν έγκαιρα και καθαρά για αλλαγή πλεύσης πολιτικής, το στίγμα, τις συνεργασίες, τις ευθύνες, κάτι που δεν χρειάζεται συνέδριο, το οποίο ΔΕΝ το σηκώνει η ΔΗΜΑΡ, θα πάνε με εκβιαστικό δίλημμα το αν θα παραμείνει ο Κουβέλης ή όχι στην ηγεσία του κόμματός του.

Νέος κύκλος εσωστρέφειας με τις φυγόκεντρες τάσεις να κλιμακώνονται καθημερινά. Και ο καθένας να πράττει πλέον κατά συνείδηση…

Λυπάμαι πολύ για τις επιλογές αυτές. Χάθηκε η μπάλα.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: