Μονακόλος (Ο Βόλος γίνεται Μονακό και αλλάζει όνομα)

10366258_10201297893524060_5041345886113696811_n

“Ο Βόλος θα γίνει Μονακό”. Η εμβληματική ατάκα της προεκλογικής καμπάνιας του Αχιλλέα Μπέου υπήρξε, ελλείψει άλλων, και η μοναδική του δέσμευση.
Το πρόγραμμα, είπε, θα το έδινε στη δημοσιότητα, όταν εκλεγόταν δήμαρχος! Έτσι, μπορώ να βγάλω το συμπέρασμα ότι οι βολιώτες τον ψήφισαν για τη δέσμευσή του να τους κάνει Μονεγάσκους. Είχαν βαρεθεί, φαίνεται, το προσωνύμιο “Αυστριακοί” και είπαν να ανέβουν επίπεδο.

Από την Κυριακή, λοιπόν, ο Βόλος μετονομάζεται σε Μονακόλος. Στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα συζητηθεί διεξοδικά το αν η κατάληξη της νέας ονομασίας της πόλης θα παραμείνει σε -όλος (ως τιμή στο Βόλο που κάποτε ξέραμε και τώρα γίνεται Μονακό) ή θα προτιμηθεί η εύηχη και πικάντικη -ώλος, δηλαδή Μονακώλος. Μια είναι η πόλη που θέλησε τομΠέο της.

Γατάκια…

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

One response to “Μονακόλος (Ο Βόλος γίνεται Μονακό και αλλάζει όνομα)”

  1. Μανούσος says :

    Δυστυχώς δεν θα λέγεται Μονακόλος αλλά Μπέογκραντ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: