Μήλον της Έριδος: Οι ψηφόφοροι της Χρυσής Αυγής

__1_~1

Το μείζον ζήτημα ενόψει του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ΔΕΝ είναι το πού θα καναλιζαριστούν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής (αλλά, κατά την άποψή μου η προγραμματική αντιπαράθεση, η εμπειρία, η κατάρτιση, το ηθικό και αξιακό ανάστημα των υποψηφίων κλπ.). Ωστόσο, μονοπωλείται η δημόσια συζήτηση, για ακόμη μια φορά αποπροσανατολιστικά και υποκριτικά, γύρω από τον προσεταιρισμό των “ορφανών” ψήφων της ναζιστικής συμμορίας. Διεξάγεται μάλιστα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με μικροκομματικούς όρους σε συνθήκες πόλωσης.

Προσωπικά συμφωνώ με το διατυπωμένο από πολλούς εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρημα, πως οι ψήφοι ούτε “σταθμίζονται” με βάση την ποιότητά τους, ούτε βρωμάνε, ούτε χαρίζονται. Διεκδικούνται με τον ίδιο τρόπο σε όλη την κοινωνία χωρίς εξαιρέσεις. Η αποδυνάμωση της Χρυσής Αυγής και η προσέγγιση – επαναπατρισμός ψηφοφόρων του ναζιστικού κόμματος είναι επιβεβλημένες και απείρως χρησιμότερες κινήσεις από το να απευθύνεται κανείς αποκλειστικά και μόνο στις δικές του καταγεγραμμένες δυνάμεις, τις μπετοναρισμένες από ιδεολογική καθαρότητα και κομματικό πατριωτισμό. Μ’ αυτόν τον τρόπο οι ψήφοι παραμένουν στους εθνοψυχάκηδες.

Από την εμπειρία μου, ισχυρίζομαι ότι σε καμιά χώρα της Ευρώπης και από κανένα αριστερό κόμμα δεν έχει χαριστεί αμαχητί ψηφοφόρος σε ναζί η ακροδεξιό κόμμα. Ή απευθύνεσαι σε όλη την κοινωνία ή περιορίζεσαι στις κομματικές σου οργανώσεις.

Θεωρώ θεμιτό, επομένως, να επιδιώκει ένας υποψήφιος να ψηφιστεί και από ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Όμως υπό μια πολύ σημαντική προϋπόθεση: Ότι δεν θα χαϊδέψει τα αυτιά τους, όπως κάνει π.χ ο κ. Σακελλαρίδης στην Αθήνα. Ότι δεν θα τους αποκαλεί “παραπλανημένους” ψηφοφόρους. Ουδείς δικαιούται να το λέει αυτό, διότι η Χρυσή Αυγή ουδέποτε έκρυψε τον εγκληματικό της χαρακτήρα. Όποιος ψήφισε Χρυσή Αυγή το έκανε εν πλήρει συνειδήσει και με επίγνωση της πράξης του. Και είναι συνένοχος χωρίς συγχωροχάρτι. Ας ξαναβρεί τη συνείδησή του ο ίδιος. Τελεία και παύλα.

Ο Καμίνης, ο Σακελλαρίδης και ο κάθε Σακελλαρίδης, αν είναι μάγκες, πρέπει να πείσουν αυτόν τον κόσμο να επιστρέψει σε επιλογές δημοκρατικές. Χωρίς αποκλίσεις και εκπτώσεις από το πρόγραμμά τους, χωρίς να χαριστούν ή να δώσουν αμνηστία στη Χρυσή Αυγή για τα ποσοστά που θα τους αναδείξουν δήμαρχο, χωρίς να μετακινηθούν σπιθαμή από τη χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα δημοκρατικά ιδεώδη και την υπεράσπιση των μεταναστών και των αδυνάμων. Η δημαγωγία στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής είναι εγκληματική. Την νομιμοποιεί πολιτικά. Και ας το προσέξουν αυτό όλοι, όσοι την πριμοδοτούν και τείνουν να την αναγάγουν ως ρυθμιστή της πολιτικής ζωής.

Επιτελείται κοινωνικό και πολιτικό έργο, όταν αποσπάς ψήφους από τη Χρυσή Αυγή και τους κρατάς μακριά της. Με πειθώ και αταλάντευτη πίστη στις αρχές του ανθρωπισμού. Ασκώντας ψηφοθηρία δεν κάνεις τίποτα. “Δανείζεσαι” ψηφοφόρους από το ναζιστικό μόρφωμα της μιας χρήσης και τους αφήνεις να επιστρέψουν στις εγκληματικές αγκάλες του κάθε Κασιδιάρη.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: