Χρησμός

thumb

Να, εδώ κοίτα, είπε η σοφή τσιγγάνα παρατηρώντας τις γραμμές της ανήμπορης παλάμης που κρατούσε στα γερασμένα χέρια της.

Έπρεπε να ξεραθεί το στόμα σου για να ξεδιψάσεις, να μαρτυρήσεις για να λυτρωθείς, να σε σκοτώσουν για να ξαναζήσεις, γιε μου. Όταν πέθανες, έμαθες ότι και ο θάνατος ακόμα, υπομονή θέλει.

Ένας υπόκωφος θόρυβος ακούστηκε τότε από τη γωνία. Τα ατσάλινα πουλιά που μασούσαν φύλλα δάφνης στην πλατεία, σκιάχτηκαν και πέταξαν μακριά. Ένα σώμα έπεσε από τον ουρανό.

Πλησίασα και έγειρα πάνω από τα θρυμματισμένα μαρμάρινα κομμάτια αναζητώντας στις σκόνες την αλώβητη καρδιά που ανέπνεε σα γιασεμί που ανοιγοκλείνει ρυθμικά τα πέταλά του.

Γύρισα προς την πλευρά της τσιγγάνας, αλλά είχε εξαφανιστεί. Στη θέση της είχε φυτρώσει ένα τεράστιο Μπονσάι με δυσεξίτηλες ελπίδες και μουσικές στα φύλλα του κεντημένες.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: