“Αόρατοι” φιλοναζί στο πρωθυπουργικό γραφείο

1476499_483296408453425_1092178991_n

Αυξήθηκαν το 2013 τα κρούσματα ρατσιστικής βίας, περίοδος κατά την οποία δρούσαν ανενόχλητα τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με την έκθεση του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας κατά το 2013 καταγράφηκαν 166 περιστατικά ρατσιστικής βίας με 320 τουλάχιστον θύματα: Τα 143 περιστατικά αφορούσαν μετανάστες ή πρόσφυγες, ενώ τα υπόλοιπα 22 ήταν κατά ΛΟΑΤ ατόμων και 1 εναντίον συνηγόρου θυμάτων.

Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, οι δράστες ήταν εφοδιασμένοι με ρόπαλα, σιδηρολοστούς, πτυσσόμενα κλομπ, αλυσίδες, σπρέι, σιδηρολοστούς, μαχαίρια, σπασμένα μπουκάλια και μεγαλόσωμους σκύλους. Σε 75 περιπτώσεις οι δράστες συνδέονται με εξτρεμιστικές ομάδες που κυκλοφορούν οργανωμένα, είτε με μηχανές, είτε πεζή ντυμένοι με μαύρα ρούχα ΄γη στρατιωτικά παντελόνια, φορούν κράνη ή καλύπτουν τα πρόσωπά τους. Οι ομάδες αυτές περιπολούν τη νύχτα ως αυτόκλητοι πολιτοφύλακες και επιτίθενται σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Όταν συμπτωματικά, την ίδια μέρα δημοσιοποίησης της έκθεσης αποκαλύπτονται οι μυστικοί δίαυλοι επικοινωνίας του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, δηλ. του ανθρώπου που συντόνιζε όλους τους υπουργούς, κολλητού του πρωθυπουργού Μπαλτάκου με τους υπόδικους της νεοναζιστικής συμμορίας, γίνεται αντιληπτό το μέγεθος και οι αιτίες του θράσους και της αυθαιρεσίας με τα οποία εκτελούσαν το αντιδημοκρατικό εγκληματικό έργο τους σε καθεστώς ατιμωρησίας οι ναζί, ενθαρρυμένοι όχι μόνο από τη θεσμική παθητικότητα και την αδιαφορία των αρμοδίων αρχών, αλλά και από τις “πλάτες” των ποικιλώνυμων αόρατων φίλων τους, οι οποίοι βρίσκονταν ακόμη και μέσα στο σκληρό πυρήνα του πρωθυπουργικού επιτελείου.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: