Τι έπαθε ο Γ.Παπανδρέου;

547760_10201880213465321_1015576631_n

Το ΠΑΣΟΚ θυμίζει σε κάθε ευκαιρία ότι αποτελεί ένα κόμμα σε βαθιά κρίση. Με βεβαρυμένο παρελθόν, διαλυμένες οργανώσεις, με σχέσεις που έχουν διαρραγεί, προσπαθώντας να διασωθεί είτε γαντζωμένο ακόμη στην εξουσία, είτε παραπλανώντας τους πολίτες με τη διάφανη λεοντή της “Ελιάς”, αρκεί ένα φτέρνισμα του πρώην πρωθυπουργού για να προκαλέσει πανικό και υστερία.
Η μικρή, αλλά ουσιαστική διαφοροποίηση του Παπανδρέου στο άρθρο για τις τράπεζες καταδεικνύει ότι το τελικό ξεκαθάρισμα δεν αργεί, είναι θέμα χρόνου.

Ο Βενιζέλος βρίσκεται στο καναβάτσο και ο Παπανδρέου έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, εκείνος θα κρίνει πότε θα ρίξει την αυλαία στο κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του. Προς το παρόν στέλνει σαφή μηνύματα. Για τον τρόπο του (να μην ειδοποιήσει την ηγεσία στην χθεσινοβραδυνή ψηφοφορία), ακόμη κι αν ήταν κομματικά ανεπίτρεπτος, ας μη μιλάει κανείς εκεί μέσα. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Άλλωστε, για τον πολιτισμό και την ευπρέπειά του έχει κατηγορηθεί (!) πλειστάκις από τους συντρόφους του. Έμαθε, φαίνεται, θητεύοντας δίπλα τους, ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος.

Πολιτικά μιλώντας, κάθε εσωκομματικός κλυδωνισμός που αποσταθεροποιεί τον Βενιζέλο είναι “ευπρόσδεκτος”, διότι ανοίγει το δρόμο για την επόμενη ημέρα του κατακερματισμένου χώρου της σοσιαλδημοκρατίας. Μετά τον διαφαινόμενο καταποντισμό του ΠΑΣΟΚ+ στις ευρωεκλογές, είναι βέβαιο ότι θα αναλάβουν πρωτοβουλίες δυνάμεις του κόμματος, οι οποίες είναι ευχής έργον να μετουσιωθούν σε κάτι ευρύτερο και χρησιμότερο για την κοινωνία απ’ ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και της ομήγυρής του.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: