Το ερασιτεχνικό σόου του Τσίπρα

1897745_514500561999676_1882288228_n

Για όσους ασχολούνται ακόμη με τα πολιτικά και παρακολουθούν τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο:

Ο Τσίπρας με τους συμβούλους του αποφάσισαν κάπως αναμενόμενα να τινάξουν στον αέρα την κοινοβουλευτική διαδικασία. Όπως ακριβώς έπραξαν το Νοέμβριο του 2012, όταν κατέθεσαν πρόταση μομφής για να την αποσύρουν λίγο αργότερα. Όπως και το Νοέμβριο του 2013, όταν καταθέτοντας πρόταση μομφής με θέμα την ΕΡΤ πέντε μήνες μετά από το κλείσιμό της, έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί μέχρι τις Ευρωεκλογές, γνωρίζοντας ότι το επόμενο εξάμηνο (μέχρι 10/5) δεν θα έχουν βάσει του κανονισμού τούτο το δικαίωμα: Την πρόταση δυσπιστίας.

Οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται τη Βουλή ως επιδρομή στο Αμφιθέατρο Γκίνη και την πολιτική αντιπαράθεση ως σύρραξη μεταξύ γκρουπουσκούλων και φραξιών. Κάθε φορά προσπαθούν χωρίς σοβαρή προετοιμασία και επιχειρηματολογία να κλέψουν τις εντυπώσεις. Με πολεμική, αντικοινοβουλευτικές επιθέσεις και επικοινωνιακές προσεγγίσεις. Κραυγάζοντας για χιλιοστή φορά “πραξικόπημα”. Εύκολοι αντίπαλοι για κάτι Βενιζέλους και Μεϊμαράκηδες.

Αυτό που πυρετικά ζητούσαν, δεν προβλεπόταν. Ωστόσο, εν γνώσει τους, έστησαν το ερασιτεχνικό σόου προκειμένου να “παγώσει” η εξέλιξη της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο και να αρχίσει αμέσως η συζήτηση προτάσεως μομφής κατά μεμονωμένου μέλους της κυβέρνησης, του ΥΠ.ΟΙΚ.Στουρνάρα. Όταν κατάλαβαν ότι έχασαν και βαρέθηκαν, καθώς δεν το εδικαιούντο, και ως εκ τούτου το αίτημα απορρίφθηκε από το Προεδρείο της Βουλής, αποχώρησαν με στυλ.

Ο Τσίπρας απλά έδειξε ότι το παιδί δεν το’ χει…Με καμία κυβέρνηση…Ούτε το αγγλικό, ούτε το ελληνικό. Και πολλά άλλα του λείπουν. Το κόμμα του έκανε το καλύτερο δώρο στην κυβέρνηση: Συσπείρωσε τους κυβερνητικούς βουλευτές ενόψει της ψηφοφορίας. Φημολογείται ότι ο Σαμαράς έδωσε εντολή να στείλουν καλάθι με κρασιά στον έκτο όροφο της Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτέθηκε ακόμη μια φορά πολώνοντας επικίνδυνα για μικροπολιτικές σκοπιμότητες με συνέπεια να υποστεί ήττα αποδεικνύοντας ότι δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Κυβερνάς με πρόγραμμα. Όχι αποκλειστικά με κολπάκια, μαγκιές και δηθενιές.

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: