Κραδαίνοντας ρατσιστικό μπαλτά

1395942_10153898897815487_30129138_n

Τα λεφτά από το πλεόνασμα στους “ένστολους”. Ο Φαήλος Κρανιδιώτης στο ευρωψηφοδέλτιο.
Και, χθες, τροπολογία για απέλαση μεταναστών που καταγγέλλουν ψευδώς (αυτό το ψευδώς είναι το ψεύδος και όλα τα λεφτά) πράξεις ρατσιστικής βίας εναντίον τους. Ενδοκυβερνητική κρίση, θερμά επεισόδια, ευτελισμός των κοινοβουλευτικών ηθών κλπ.

Γιατί όλα αυτά; Μα, εκτυλίσσεται η εφαρμογή της ακροδεξιάς στροφής της ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών, επιλογή που καταγγέλλει δημοσίως καθημερινά η Ντόρα Μπακογιάννη, και ο προσεταιρισμός των (υποτίθεται) ορφανών ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής (που παίζεται αν θα της επιτρέψουν να κατέβει στην αναμέτρηση).

Ποιοι κρύβονται πίσω από το τελευταίο περιστατικό αντιμεταναστευτικού παροξυσμού; Ο κύριος Μπαλτάκος, εκείνος που το καλοκαίρι μεσούσης της κρίσης που πρόεκυψε από το λουκέτο στην ΕΡΤ διοχέτευε στους διαδρόμους της Βουλής την εναλλακτική της Χρυσής Αυγής ως junior partner μελλοντικού κυβερνητικού συνασπισμού. Ο άνθρωπος που απηχεί τις απόψεις Σαμαρά. Και ο υπουργός Μιχελάκης, ο οποίος ανέλαβε την επιχειρηματολογία στην Ολομέλεια για να περάσει η επαίσχυντη τροπολογία. Με την εξής ανυπόφορη ρατσιστική “λογική”:

“Δεν νοείται τα όργανα της πολιτείας να μη μπορούν να πλησιάσουν λαθρομετανάστες, τους οποίους οι δουλέμποροι έχουν δασκαλέψει να λένε: “αν σας πλησιάσει αστυνομικό όργανα να λέτε πως πήγαν να σας πνίξουν, πως σας κακοποίησαν κλπ.” και οποιαδήποτε άλλα ψεύδη για να εκμεταλλευτούν την πρόνοια του νόμου. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι όταν βλέπουν ανθρώπους με στολή έχουν πρόβλημα. Αλλά την πολιτεία δεν θα τη διαλύσουμε και κάποτε πρέπει να βάλουμε τάξη. Τάξη στα σύνορα μας, τάξη στο κέντρο των πόλεων μας”.

Η χυδαία τροπολογία αποσύρθηκε για μια εβδομάδα μετά από τις πιέσεις του ΠΑΣΟΚ. Το επόμενο διάστημα χρειάζεται δημοκρατική εγρήγορση, καθώς όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές θα δούμε πολλά από αδίστακτους κυβερνητικούς παράγοντες.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: