Βόλος: Το δημοκρατικό μέτωπο και το βιολί του ΣΥΡΙΖΑ

26664_427884990582642_2061609629_n

Όταν το διακύβευμα είναι η ίδια η δημοκρατία, οι προσωπικές διαφορές, οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες, οι μωροφιλοδοξίες και οι μπετοναρισμένες ιδεολογικές γραμμές μπαίνουν στο περιθώριο.

Προκειμένου ο Βόλος να συνεχίσει να διοικείται δημοκρατικά και να μη μοιάζει σε λίγους μήνες ούτε σε Ρωμαϊκή Αρένα, ούτε σε αποδυτήρια ποδοσφαιρικής ομάδας Β’ Εθνικής, ούτε σε νυχτερινό κέντρο της παραλιακής, η σύμπλευση των δημοκρατικών δυνάμεων της ιστορικής πόλης με βάση ένα κοινό προγραμματικό πλαίσιο αποτέλεσε αδήριτη ανάγκη και πράξη μείζονος πολιτικής ωριμότητας.

Ως εκ τούτου, είναι αστείο να στέκεται κανείς στις όποιες διαφωνίες και παραλείψεις του παρελθόντος. Όχι τη ώρα που κινδυνεύει να αναφλεγεί ολόκληρη η πόλη και να καταστεί πανελλαδικό μίασμα. Όχι τώρα που το υποτιθέμενο “αντισυσυημικό” μαύρο μέτωπο παρατάχθηκε στο πεδίο μάχης και επιτίθεται.

Όσοι δεν το βλέπουν, παίζουν με τη φωτιά και προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στους επιχειρηματίες της νύχτας.

Μνημείο πολιτικής ανευθυνότητας αποτελεί η τοποθέτηση του επικεφαλής της αυτοδιοικητικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Πατσιαντά, απέναντι στις εξελίξεις. Με την παλαιοκομμουνιστική μέθοδο της ισοπεδωτικής εξίσωσης των πολιτικών αντιπάλων του και την (τουλάχιστον ατυχή) βεβαιότητα ότι θα επικρατήσει στις εκλογές, αντί να βάλει πλάτη στο δημοκρατικό μέτωπο, προσφέρει νερό στο μύλο του μαύρου συρφετού και εμφανίζεται τιμητής των πάντων αναμηρυκάζοντας τις συνήθεις παπαρολογίες του κόμματος που εκπροσωπεί.

Ιδού: “Προσπαθούν μ’ αυτή την ευκαιριακή συμπόρευση να συνενώσουν τις κομματικές δυνάμεις των φιλοροούντων (sic) ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Όπως άλλωστε έπραξαν πρόσφατα τα δύο αυτά μικρά πλέον κόμματα και για τις περιφερειακές εκλογές. Μετά τις σημερινές εξελίξεις η παράταξή μας έχει απέναντί της δύο μέτωπα, που και τα δύο είναι προϊόντα των μηχανισμών του ίδιου διαβρωμένου και διεφθαρμένου κεντρικού και τοπικού πολιτικού κατεστημένου. Το ένα μέτωπο αφορά στον Μπέο και τον ετερόκλητο πολιτικά συρφετό της παράταξής του, και το άλλο στο εμφανώς φιλοκυβερνητικό μέτωπο των Σκοτινιώτη – Παπατόλια”.

Αυτά γράφονται στην ιστορία και ο καθένας θα κριθεί. Είναι απαράδεκτο και γνωστό πλέον το παλιό στρατηγικό κόλπο πολλών αριστερών, να εύχονται και να δουλεύουν για την καταστροφή, ώστε να εμφανιστούν κατόπιν εορτής ως σωτήρες.

Οι πολίτες του Βόλου διαθέτουν τα απαιτούμενα δημοκρατικά αντανακλαστικά για να αντιμετωπίσουν το μαύρο μέτωπο, αλλά και την ωριμότητα να κρίνουν τα οπορτουνιστικά καλιαρντά του ΣΥΡΙΖΑ.

Advertisements

Tags: , , , , ,

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: