Μαύρο αντιδημοκρατικό μέτωπο στο Βόλο

democracy

Παρακαλώ πολύ δώστε την προσοχή σας και διαδώστε (ειδικά όσοι/ες φίλοι/ες σχετίζονται με κόμματα ή τα ΜΜΕ).

Διαβάστε την παρακάτω έκκληση του νυν δημάρχου Βόλου Π.Σκοτινιώτη και ευαισθητοποιηθείτε, πράξτε τα δέοντα, ψάξτε το. Στον ιστορικά δημοκρατικό Βόλο διαμορφώνονται ενόψει εκλογών συνθήκες αντιδημοκρατικής εκτροπής. Η πόλη κινδυνεύει σοβαρότατα να πέσει στα χέρια ενός μαύρου μετώπου και να γίνει έτσι ο πρώτος Δήμος – πεδίο εφαρμογής της χρυσαυγίτικης ατζέντας. Το ενδεχόμενο είναι ορατό, αν δεν κινητοποιηθούν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις στην πόλη, αλλά και κεντρικά.

«Στο Βόλο επιχειρείται ένα πείραμα, συγκροτείται ένα μαύρο μέτωπο Χρυσής Αυγής – η οποία μάλιστα είναι πιο επικίνδυνη γιατί εμφανίζεται μεταμφιεσμένη ή κρυπτόμενη – νύχτας και λοιπών παρεμφερών δυνάμεων, που εάν και σε όποιο βαθμό πετύχει, νομίζω πως θα είναι προπομπός για πολύ οδυνηρές εξελίξεις για την πόλη και τη χώρα. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η μάχη των δημοτικών εκλογών στο Βόλο δεν έχει μόνο τοπικά χαρακτηριστικά. Και πρέπει να το αντιληφθούν αυτό τα κόμματα σε κεντρικό επίπεδο, τα οποία παρατηρούν τα τεκταινόμενα στο Βόλο αμέριμνα, απερίσκεπτα και με αβάσταχτη ελαφρότητα, επιμένοντας μέσω των υποψηφίων τους σ’ ένα μονομέτωπο αγώνα κατά της Δημοτικής Αρχής.

Στο Βόλο γίνεται πείραμα ενός μαύρου μετώπου. Και θέλω να το επισημάνω αυτό, έχω μια ευθύνη να μιλήσω καθαρά επειδή έχω μακρά θητεία στα δημόσια πράγματα, δεν μ’ ενδιαφέρει η προσωπική μου επιβίωση. Είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει, δεδομένου ότι έχω ένα πλούσιο βιογραφικό. Αισθάνομαι την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία κι απέναντι στη δημοκρατία να επισημάνω αυτό που παίζεται στο Βόλο. Και να ζητήσω από τους συμπολίτες μου, που είμαι βέβαιος ότι θα το κάνουν στο τέλος, να υπερασπιστούν την ιστορία, τη δημοκρατική παράδοση, τον πολιτισμό και την αξιοπρέπεια της πόλης, αλλά και από τις κομματικές δυνάμεις της χώρας να σταματήσουν να “σφυρίζουν” αδιάφορα.

Αυτή τη στιγμή επιχειρείται αδίστακτη εκμετάλλευση του πόνου και της δικαιολογημένης οργής μιας κοινωνίας που είναι κυριολεκτικά «στα κεραμίδια». Ο Βόλος έχει πληγεί όσο λίγες πόλεις, έχει από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, λόγω και της ιδιαίτερης παραγωγικής του φυσιογνωμίας. Επιχειρείται ένα εμπόριο ελπίδας και μάλιστα με απόλυτα κυνικό τρόπο. Είμαι βέβαιος ότι η κοινωνία του Βόλου θα υπερασπιστεί την πόλη. Αλλά δεν πρέπει να υποτιμούμε τους όποιους κινδύνους.

Στο Βόλο επιβάλλεται να συγκροτηθεί ένα δημοκρατικό μέτωπο ευθύνης για την προοπτική της πόλης ενόψει της επόμενης κρίσιμης πενταετίας, την οποία, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, μόνο η παρούσα Δημοτική Αρχή και ο συνδυασμός μας μπορούν να εγγυηθούν. Περιμένω, επίσης, και από τους άλλους υποψηφίους να συμβάλουν σε μια δημιουργική προοπτική για την πόλη. Ο υποψήφιος που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ βαυκαλίζεται ότι έχει διασφαλίσει μια ασφαλή και εύκολη νίκη, ποντάροντας στα υψηλά εκλογικά ποσοστά που πράγματι πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Βόλου στις εκλογές του 2012. Εχει αυτή την αυταπάτη. Ο υποψήφιος που υποστηρίζεται από τη Ν.Δ. αντιμετωπίζει με μια απίστευτη αβροφροσύνη τον κ. Μπέο, τον οποίο είναι φανερό ότι ισχυροί μηχανισμοί της Ν.Δ. συνειδητά τροφοδοτούν. Και ο υποψήφιος που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ ζει τη δικιά του προσδοκία ότι θα καταλάβει τα «χειμερινά ανάκτορα» ξεχνώντας ότι υπάρχει ο κίνδυνος να προλάβουν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής».

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: