Η Ελιά είναι εδώ, ενωμένο δυνατό

neo-sima-pasok

Γελάει ο κόσμος με την “Ελιά”.
Γελάει, διότι και ο τελευταίος ανίδεος με τα πολιτικά, αντιλαμβάνεται ότι η Ελιά είναι το ΠΑΣΟΚ, ο λύκος με προβιά προβάτου.

imagesCAV4PMY6

Όταν οι εκ της ηγεσίας πασόκοι έχασαν τα ηνία της εξουσίας και κόπηκε πλέον η επαγγελματική πρόσβσση στο μέλι, καμώθηκαν ότι αποστασιοποιούνται από το βενιζελικό ΠΑΣΟΚ, το έπαιξαν “εν διαστάσει”, έκαναν μουτράκια.
Έφτιαξαν κόμματα, όσοι δεν εκβράστηκαν σε άλλους κομματικούς βιοτόπους (πλην του ΚΚΕ), ίδρυσαν οργανώσεις, κινήσεις, έκαναν εν ολίγοις τα αντίστοιχα γραφικά των φραξιών και των συνιστωσών της αριστεράς.
Κάποια στιγμή, όταν κανείς πια δεν ασχολείτο μαζί τους, νόμισαν ότι εξαγνίστηκαν από την πασοκίλα και επανήλθαν με όχημα την Ελιά και με στόχο την οικοδόμηση της Κεντροαριστεράς (όπως πασοκικά αποκαλείται). Ποιοι; Όλοι οι “καμμένοι” που αφού διέλυσαν την Ελλάδα, θέλησαν να οικοδομήσουν και την κεντροαριστερά, φίλοι, επαναλαμβάνω. Εντάξει, έχουν το ακαταλόγιστο, δικαίωμά τους.
Οι σκελετοί που βγήκαν από τη ντουλάπα, τα φαντάσματα του παρελθόντος και τα ζόμπι που δεν είναι χορτοφάγα κίνησαν σαββατιάτικα για το ΣΕΦ, μπας και νεκραναστήσουν το ΠΑΣΟΚ. Ο Σημίτης, ο Πρωτόπαπας, ο Λοβέρδος, ο Βενιζέλος, ο Μόσιαλος, ο κακιασμένος μαϊντανός Μπίστης, ο Μαγκριώτης. Έβγαλαν και καρτούλες με λογότυπα μπλεγμένων κλαδιών και με την ούγια των οργανώσεων της Ελιάς που χωράνε όλον τον εγωισμό και το ναρκισσισμό τόσων πολλών αστέρων. Μπράβο στον καλλιτέχνη!
Αυτοί είναι η διεύρυνση της Κεντροαριστεράς, η Ελιά, το νέο, το ωραίο, το ελπιδοφόρο. Μια σύναξη παλαιο-Πασόκων, η Τόνια, ο Σκανδαλίδης, ο Κουκουλό, μια εσωτερική υπόθεση, μια παρακμιακή κομματική κεντρική επιτροπή, που ούτε καν ο πρώην πρωθυπουργός Παπανδρέου δεν άντεξε να πάει. Πρώτο τραπέζι πίστα όλοι, ε; Έπεσαν τα προσχήματα. Πέρασαν χρόνια από τον περασμένο Δεκέμβριο στο Ακροπόλ που τις ηγεσίες τις είχαν τρίτη σειρά και μπρος είχαν βάλει κάτι τριαντάρηδες που πέρναγαν απέξω.
Και αυτό οι θεομπαίχτες μας το πασάρουν ως το πότισμα/φύτεμα της Ελιάς! Και ειρωνεύονται τον Κουβέλη που δεν πήρε το κόμμα του να το γράψει στην πρώτη κλαδική του ΠΑΣΟΚ. Και του κάνουν χολερικές επιθέσεις με ανοίκειους χαρακτηρισμούς (οι μοντέρνοι κομπραδόροι του αυριανισμού) επειδή δεν τους κάθεται και επιχειρεί τη συγκρότηση του τρίτου πόλου με άλλες δυνάμεις έχοντας τα τελευταία 4 χρόνια κάνει επανειλημμένες υπερβάσεις. Τα καταφέρει – δεν τα καταφέρει, τιμή του Κουβέλη να δέχεται τα πυρά του ανεξέλεγκτου Βενιζέλου και από πένες (λέμε τώρα) του κομματικού σωλήνα. Τιμή του.
Να το πάρει το ποτάμι; Το ΠΑΣΟΚ είτε ως Ελιά είτε ως Κρεατοελιά θα έχει την τύχη που του πρέπει. Μετά τις εκλογές δεν θα έχει μείνει κολυμπηθρόξυλο. Νομοτέλεια της φύσης. Όσοι, ωστόσο θέλετε, συνεχείστε να ερωτοτροπείτε με τον εαυτό σας και στην επόμενη χιλιετία.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: