Αναλγησίας το ανάγνωσμα – Νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού

6F363951265A97A0E212874A745A8D89

Όλοι είδαμε τις φρικτές εικόνες από το Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού. Υπεράριθμοι κρατούμενοι περιθάλπονται υπό άθλιες, τριτικοσμικές συνθήκες που θυμίζουν άλλες εποχές.

Οι κρατούμενοι βρίσκονται σε αποχή από το συσσίτιο από τις 17 Φεβρουαρίου, σε ένα Νοσοκομείο, στο οποίο δεν υπάρχει καν η δυνατότητα αιμοληψίας. Μολονότι η δυναμικότητα του Νοσοκομείου είναι 60 κλίνες, κρατούνται 215 ασθενείς, 130 οροθετικοί, ενώ οι υπόλοιποι είναι καρκινοπαθείς, καδριοπαθείς, παραπληγικοί κ.ά. Σε θαλάμους που προορίζονται για επτά άτομα, στοιβάζονται 18, που κοιμούνται σε διπλά κρεβάτια. Το τελευταίο διάστημα έχουν εμφανιστεί και κρούσματα φυματίωσης σε οροθετικούς.

702BC96B7589C03F54EE2760AE58D053

Η κατάσταση αυτή έγινε ευρύτερα γνωστή εδώ και δέκα μέρες από δημοσιεύματα σε διάφορες εφημερίδες. Πώς ανταποκρίθηκε το κράτος; Με πλεόνασμα αναλγησίας: Κάποια (αρμόδια) εισαγγελέας μαθαίνουμε ότι άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον κρατουμένου που πάσχει από λευχαιμία, διότι διοχέτευσε στα κοινωνικά δίκτυα μέσω κινητού φωτογραφίες από το Νοσοκομείο.

Ελλάς το μεγαλείο σου…

koridalfilakesphotoskolast

Advertisements

Tags: , , , ,

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: