Ο γόρδιος δεσμός της ΔΗΜΑΡ στο Βόλο

426495_642756175740184_673257743_n

Στο Βόλο όλοι δουλεύουν για να βγει δήμαρχος ο Μπέος. Οι λόγοι είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναλυθούν και να επεξηγηθούν σε μη επαΐοντες και insiders της βολιωτικής ψυχοδομής. Κι όμως…
Ο υποψήφιος της ΝΔ θα μείνει σε μονοψήφιο σκορ. Ο επικεφαλής του συνδυασμού που υποστηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ είναι άγνωστο αν θα περάσει στον δεύτερο γύρο και αν θα μπορέσει να ανατρέψει το αισθητό προβάδισμα του Μπέου, ο οποίος πίσω από τη βιτρίνα του Ολυμπιακού Βόλου επωφελείται από την ιερή αγανάκτηση του “λαού” κατά δικαίων και αδίκων. Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, αν δεν υπήρχε σοβαρή εμπλοκή με την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Πάνου Σκοτινιώτη, ο οποίος ανήκει στην πρωτοβουλία των “πέντε” (Μπουτάρης, Καμίνης) και στηρίχθηκε στις προηγούμενες εκλογές από ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ.

Το πρόβλημα του Σκοτινιώτη είναι ότι έχει να αντιμετωπίσει εκτός από τον Μπέο και έναν συνδυασμό υπό τον πρώην νομάρχη και πάλαι ποτέ εκ των εκλεκτών του Βενιζέλου (κι εδώ κι ένα χρόνο ενταγμένο στην ΔΗΜΑΡ) Α.Παπατόλια, ο οποίος εξαρχής έχοντας βλέψεις για το δημαρχικό θώκο, έχει αποδυθεί, σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα, σε έναν ολομέτωπο αντιπολιτευτικό αγώνα εναντίον του εν ενεργεία δημάρχου αλιεύοντας ψήφους από την ίδια δεξαμενή, αποδυναμώνοντας και παραλύοντας την υποψηφιότητά του, καθώς δεν έχει νόημα να πάρουν από 10% ο καθένας, για να μη βγει κανένας. Και τούτο, παρά το γεγονός ότι έχει ακούσει σε πολλά ταξίδια του στην Αθήνα να είναι πιο…διακριτικός και ουσιαστικά να κάνει πίσω.

Το τελευταίο διάστημα το παιγνίδι χόντρυνε, ενώ έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα, τα οποία δυσχεραίνουν την επίλυση του θέματος.

Η τοπική ΔΗΜΑΡ, η οποία βρίσκεται στα χέρια του Παπατόλια μετά την προσυνεδριακή αποχώρηση του γραμματέα και των μελών που διαφώνησαν με τις πρωτοφανείς πρακτικές αλλοίωσης των συσχετισμών (αλώθηκε από εγγραφές με φαξ δεκάδων μελών – φίλων του Παπατόλια), στηρίζει την υποψηφιότητα του…εαυτού του, ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης και τα κεντρικά στελέχη της επαναλαμβάνουν με κάθε ευκαιρία τη στήριξή τους στην πρωτοβουλία των πέντε δημάρχων.

Χθες η τοπική ΔΗΜΑΡ στη συνεδρίασή της έριξε το γάντι στον Κουβέλη, ο οποίος τόσο από τη θεσσαλονίκη όπου ανακοίνωσε τη στήριξή του στο Μπουτάρη, όσο και από το βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο, αλλά και σε όλο το προηγούμενο διάστημα, “έδειχε” Σκοτινιώτη.

Ένα θέμα που θα μπορούσε να έχει λυθεί εσωκομματικά εδώ και πολύ καιρό, καθώς όλοι γνώριζαν τις φιλοδοξίες και τις “ιδιαιτερότητες” του Παπατόλια, αφέθηκε να εξελιχθεί σε μείζον πρόβλημα για τη ΔΗΜΑΡ και τον πρόεδρό της. Σήμερα αντιμετωπίζεται μουδιασμένα και αμήχανα. Δύο συνδυασμοί, ο ένας με τη σιωπηλή και έμμεση στήριξη των “κεντρικών” και ένας άλλος με τους “αντάρτες” της τοπικής οργάνωσης της Μαγνησίας, είναι βέβαιο ότι βγάζουν Μπέο δήμαρχο και δημιουργούν ζητήματα στην Αγ. Κωνσταντίνου. Για να διορθωθούν τα πολλά λάθη σ’ αυτή την υπόθεση (αν δεν είναι πλέον πολύ αργά), χρειάζονται προσόντα ταχυδακτυλουργού. Υπάρχουν;

—————————

Κουβέλης (21/2) Θεσσαλονίκη:
“«οι πέντε δήμαρχοι ακριβώς εκφράζουν την ακηδεμόνευτη, τη χειραφετημένη τοπική αυτοδιοίκηση από κομματικές εξαρτήσεις και άλλους πολιτικούς επηρεασμούς”

βλ. Στήριξη σε Σκοτινιώτη μέσω Μπουτάρη: http://www.matrix24.gr/2014/02/%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%AD%CE%BB%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89-%CE%BC/

Κουβέλης (22/2) Κεντρική Επιτροπή:

Στηρίζουμε τις προτάσεις που κατέθεσε η Κίνηση των 5 Δημάρχων για την αναβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα πρωταγωνίστησαν σε αυτή την κατεύθυνση με τη συγκρότηση τέτοιων κινήσεων με επικεφαλής το Γιάννη Μπουτάρη και το Γιώργο Καμίνη. Η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει τη συγκρότηση, τέτοιων αυτοδιοικητικών κινήσεων προοδευτικού προσανατολισμού.

——

Ανακοίνωση Οργάνωσης Μαγνησίας (24/2)
Η Οργάνωση, ενέκρινε την εισήγηση της Νομαρχιακής Επιτροπής και αποφάσισε τα εξής:

1. Δεν στηρίζει την υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου κ. Πάνου Σκοτινιώτη, γιατί δεν δικαίωσε τις προσδοκίες της Δημοκρατικής Αριστεράς για την Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Βόλου.
2. Κινείται στην κατεύθυνση των αποφάσεων του 2ου Συνεδρίου και μένει αταλάντευτα στην άποψη πως ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ο κατ’ εξοχήν χώρος των ενεργών πολιτών και των ευρύτερων συμπαρατάξεων στη βάση των αυτοδιοικητικών προγραμμάτων με προοδευτικό περιεχόμενο. Δηλώνει, για μια ακόμη φορά, πως υποστηρίζει τη συγκρότηση ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών κινήσεων προοδευτικού προσανατολισμού, που στηρίζονται στην αυτενέργεια των ενεργών πολιτών πάνω και πέρα από κομματική προτίμηση.
3. Τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος είναι ελεύθερα να συμμετέχουν και να πρωτοστατούν σε αυτοδιοικητικές κινήσεις.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

One response to “Ο γόρδιος δεσμός της ΔΗΜΑΡ στο Βόλο”

  1. GUS says :

    Τα εξηγεί όλα το παλιό ποδοσφαιρικό σύνθημα:

    Βόλος-Σιαμ-Καμπότζη-Βιετνάμ!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: